Saltar apartados

La Generalitat Valenciana i la Universitat d'Alacant ofereixen quatre Cursos d'Estiu de Cinema a la Ciutat de la Llum

El rector, Manuel Palomar, i el president, Ximo Puig, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que posa en marxa aquesta iniciativa

El programa inclou 4 cursos al juliol, dirigits per Gracia Querejeta o Montxo Armendáriz, entre d’altres

 

Cursos_CuidadLuz1
Cursos_CuidadLuz2
Cursos_CuidadLuz3
Cursos_CuidadLuz4
Cursos_CuidadLuz5

 

Alacant. 25 de maig de 2016

La Universitat d’Alacant i la Generalitat Valenciana ofereixen quatre Cursos d'Estiude temàtica cinematogràfica, que tindran lloc a la Ciutat de la Llum durant el mes de juliol. Aquests cursos cinematogràfics s’inclouen dins del programa global de Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA.

Així ho han anunciat avui en roda de premsa el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, els quals han signat aquest matí un conveni de col·laboració en les instal·lacions de la Ciutat de la Llum, un acord amb el qual es posa en marxa aquesta nova iniciativa.

Palomar i Puig han estat acompanyats per Esther Algarra, secretària general de la UA, Catalina Iliescu, coordinadora acadèmica dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA, Pilar Pérez Solano, coordinadora dels cursos Ciutat de la Llum per part de la Generalitat i el director de cinema Montxo Armendáriz, responsable d’un dels cursos oferits. La roda de premsa també ha tingut l’assistència dels coordinadors acadèmics d’aquests cursos de cinema, els professors Juan Antonio Ríos Carratalá i John Sanderson.

El programa inclou un total de quatre cursos: “L’actor davant de la càmera”, dirigit per Gracia Querejeta; “De la idea a la pantalla”, amb la direcció de Montxo Armendáriz i Puy Oria; “Curs de Doblatge”, dirigit per Benjamí Figueres i José Luis Siruana; i “Workshop d’iniciació al cinema #Makers”, amb Giovanna Ribes, Inés Gil, Rafael Maciá, Verónica Cerdán, Mentxu Segura i David Valero.

 

PROGRAMA DE CURSOS UA-CIUTAT DE LA LLUM

 

L’ACTOR DAVANT LA CÀMERA

Gracia Querejeta

Direcció acadèmica: John Douglas Sanderson / Pilar Pérez Solano

DATES: de l’11 al 14 de juliol del 2016

El curs, segons afirmen els organitzadors, “tracta de reproduir la relació director/ actor com es viu en el cinema”. Amb aquest objectiu, es farà una primera lectura de les seqüències per a esbrossar-les, aclarir dubtes i cercar els tons adequats. Després d’aquest primer pas, s’inicien els assajos, després dels quals començarà el rodatge de cadascuna de les seqüències, “d’una manera senzilla, però amb un mínim de plànols que permeta el muntatge d’aquestes. La idea és crear un material que, més tard, els alumnes puguen usar en el seu video book”.

El curs, amb una durada de 20 hores, està dirigit a actors i actrius amb ganes d’experimentar i treballar en el context de les pel·lícules de Gracia Querejeta.

PREU: General 230€; Estudiants / Aturats 190€. Màxim 25 places.

 

DE LA IDEA A LA PANTALLA

Montxo Armendáriz i Puy Oria

Direcció acadèmica: Juan Antonio Ríos Carratalá / Pilar Pérez Solano

DATES: del 18 al 22 de juliol del 2016

Aquest taller es planteja com un recorregut per algunes de les activitats fonamentals que determinen el resultat creatiu d’una Obra Audiovisual: el guió, la direcció, la producció, la distribució i la promoció. Un recorregut que revisa els coneixements bàsics d’aquestes branques de l’audiovisual, des de la gestació de la idea fins a l’exhibició d’aquesta en una pantalla, ja siga en una sala de cinema, un museu, o qualsevol altre sistema de reproducció audiovisual que l’imparable desenvolupament de la tecnologia digital ens permet avui dia.

El curs està dirigit a totes aquelles persones interessades a assentar o perfeccionar els coneixements que tinguen en aquestes matèries i té una durada de 30 hores. L’exposició dels temes tractats tindrà un caràcter fonamentalment pràctic, que cercarà la participació activa dels assistents.

PREU: General 230€; Estudiants / Aturats 190€. Màxim 25 places.

 

CURS DE DOBLATGE

Benjamí Figueres i José Luis Siruana

Direcció acadèmica: Pedro Mogorrón Horta / Pilar Pérez Solano

DATES: del 25 al 29 de juliol del 2016

Idioma: valencià

Familiaritzar-se amb les tècniques del doblatge. Aconseguir un nivell bàsic en la tècnica de la sincronia, el control i la projecció de la veu respecte de micròfon, la correcta dicció en valencià i en la interpretació i identificació amb el personatge. Abastar un primer nivell en el procés del doblatge a partir de l’experiència davant d’un micròfon i una varietat de personatges tant de sèries d’animació com de pel·lícules i documentals.

PREU: General 230€. Estudiants / Desocupats 190€

IDIOMA: valencià

Màx.: 25 places

 

WORKSHOP D’INICIACIÓ AL CINEMA #MAKERS

Giovanna Ribes, Inés Gil, Rafael Maciá, Verónica Cerdán, Mentxu Segura i David Valero.

DATES: del 4 al 29 de juliol del 2016

El workshop combina la formació audiovisual des d’una perspectiva didàctica i participativa a través de multidispositius, amb el desenvolupament del pensament creatiu, l’aprenentatge de valors i actituds, i la posada en pràctica d’aquests coneixements a través de la realització de curtmetratges documentals i ficció. L’objectiu general del workshop és submergir els joves en l’experiència fílmica i formar-los per a integrar el que han après en el seu dia a dia, tant en la faceta de ciutadans crítics i reflexius, com en el vessant creatiu.

Direcció: Juan Antonio Ríos Carratalá / Pilar Pérez Solano

PREU: General 250€. Estudiants / Aturats 220€

IDIOMA: Castellà / Anglès

Màxim 30 places.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464