Saltar apartados

La Seu Universitària de Petrer estrena els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2016

 

Cursos_Estiu_SedePetrer

Alacant. 26 de maig de 2016

Marcats per una temàtica històrica, la Seu Universitària de Petrer ha presentat aquest matí, en roda de premsa, els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2016, oferta formativa que estrena seu, i es complementa amb l'exposició itinerant «Record d'una esperança. La Segona República a Alacant (1931-1936)», produïda pel Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) i que tindrà lloc durant el mes de juliol.

L'acte ha comptat amb la presència d'Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, el regidor de Cultura de la localitat, Fernando Portillo, i Pedro Payá, coordinador de la Seu Universitària de Petrer.

La directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, Eva Valero ha destacat que la nova seu universitària s'estrena aquest mes de juliol amb dos cursos amb un marcat caràcter històric, amb temàtiques de gran interès com la Segona República i l'anàlisi des de diferents vessants d'un dels llocs de més simbolisme de l'Holocaust, Auschwitz, on alumnes i públic en general, amants de la història, podran sens dubte aprendre i gaudir.

Per la seua banda, Pedro Payá, coordinador de la Seu Universitària de Petrer, ha donat les gràcies a l'Ajuntament, per l'oportunitat que significa tenir la Universitat d'Alacant a Petrer, i ha destacat la importància de la temàtica dels cursos d'estiu que s'han escollit per a aquest any, dirigida a reflexionar sobre els drets humans i la pau.

El primer dels cursos se celebrarà del 18 al 20 de juliol «Drets i valors democràtics: la Segona República espanyola», un curs dirigit pel professor Roque Moreno, en el qual participa l'exrector i catedràtic Salvador Ordóñez, estructurat en tres apartats que comprendran la concreció de drets i principis democràtics després del 1931, continuarà amb l'extensió de la violència com a canalitzadora de la resolució de conflictes, i finalment es farà una anàlisi dels últims anys de guerra, amb especial referència a Petrer, seu del govern republicà en aquells moments.

El segon curs, titulat «Des de les cendres d'Auschwitz: experiència totalitària i reptes per al futur», dirigit pel professor Pedro Payá, se celebrarà del 25 al 27 de juliol. El curs té com a objectiu analitzar el lloc que ocupa Auschwitz en la nostra cultura contemporània, vist com a esdeveniment, com a lloc de memòria i com a paradigma de la barbàrie en el segle XX. A més dels cursos d'estiu, Petrer comptarà durant el mes de juliol amb l'exposició itinerant «Temps 1: Record d'una esperança (1931-1936)», produïda pel Museu de la Universitat d'Alacant, i que forma part d'un cicle d'exposicions dedicada a la «La Segona República a Alacant (1931-1936)». L'exposició es podrà visitar del 15 al 31 de juliol en el Forn Cultural, plaça de Francisco López Pina, s/n, Petrer.

Per a la tardor, el cicle d'exposcions continuarà amb dues exposicions més, en concret, «Temps II: llapis, paper i bombes, testimonis gràfics de la guerra total (1936-1939)», del 14 al 30 d'octubre, a la Sala Vicente Poveda Juan. Centre Cultural. C/ Sant Bartolomé, 5. Petrer, i «Temps III: El final de la guerra. Repressió i exili», de l'11 al 27 de novembre en el Forn Cultural, plaça de Francisco López Pina, s/n. Petrer. Es tracta d'una mostra composta per divuit plafons explicatius, a més de divers material imprès que ha intentar recollir com es va desenvolupar aquest procés a la província d'Alacant, amb imatges i documents procedents de nombroses localitats per a conèixer millor aquesta etapa del segle XX.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464