Saltar apartados

La UA, el Gil-Albert, l'Ajuntament d'Alacant i Klias participen en el seminari sobre l'oci de les dones en la modernitat

Especialistes detallaran com es divertien elles en els segles xvi, xvii i xviii

 

Alacant. 23 de maig de 2016

Com es divertien les dones en els segles xvi, xvii i xviii? Les respostes es donaran demà dimarts 24 de maig de 2016 en el IV Seminari Modernes d'Època: «De riures d’amagat i picades d'ullet entretingudes» que té lloc a l'aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. Inmaculada Fernández Arrillaga, directora del seminari i investigadora de l'Àrea d'Història Moderna, respon que estava en funció del lloc que ocupaven dins de l'escala social.

En l'edat moderna (segles xvi, xvii i xviii) les dones comencen a passejar, a mostrar-se en carrosses, a participar en fires, a anar a xocolateries, lloc que sorgeix en el xviii a Espanya concebut com a espai per a elles; és el moment en què naixen els jocs de cartes, les tertúlies, els pícnics a l'aire lliure, com el representat per Francisco de Goya en el quadre La gallina cega. Les dones dels convents eren les més riques i les més independents, com detallarà en la seua ponència un dels dos màxims especialistes en la matèria, Téofanes Egido López, de la Universitat de Valladolid. La segona és Margarita Ortega López, de la Universitat Autònoma de Madrid, que exposarà «Mujeres en busca de una ética laica de la felicidad».

Ponents d'alt nivell participen en el IV Seminari Modernes d'Època: «De riures d’amagat i picades d'ullet entretingudes». L'oci de les dones en la modernitat compta en aquesta quarta edició amb dos nous organismes que donen suport a la seua organització: la Regidoria d'Educació, Igualtat i Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament d'Alacant i l'Associació Klias de Recerca i de Docència Secundària. Klias, de creació recent, té com a finalitat inculcar la visió de gènere en la societat a través de la formació. La trobada ha rebut, a més, una «molt bona acollida» entre l'alumnat, com ha assenyalat Inmaculada Fernández Arrillaga, la seua directora.

Organitzat per l'Àrea de Moderna del Departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, hi col·laboren la Facultat de Filosofia i Lletres, l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere de la UA (IUIEG), l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la Regidoria d'Educació, Igualtat i Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament d'Alacant i l'Associació Klias de Recerca i de Docència Secundària. Klias, de recent creació, té com a finalitat inculcar el punt de vista de gènere en la societat a través de la formació.

Inauguren l'activitat, a les 9.30 hores, Inmaculada Fernández Arrillaga; Mónica Moreno Seco, directora de l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere de la UA (IUIEG); Juan Mesa Sanz, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; i Cayetano Mas Galvañ, director del Departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques. Clausuren l’activitat, a les 18:00 hores, la directora del seminari; Joan Borja, director del Departament de Publicacions i Investigació del IAC Juan Gil-Albert, i María José Espuch Svoboda, regidora d'Educació, Igualtat i Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament d'Alacant.

Modernes_epoca

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464