Saltar apartados

Manuel Palomar comença la seua nova legislatura amb el suport de la societat i la comunitat universitària

En l'acte protocol·lari de presa de possessió han estat presents els principals mandataris autonòmics i locals

Ximo Puig defensa l'autonomia universitària i felicita el rector per la “màxima cohesió” assolida en la seua reelecció

 

TomaPosesion_Palomar1
TomaPosesion_Palomar2
TomaPosesion_Palomar3
TomaPosesion_Palomar4
TomaPosesion_Palomar5

 

Alacant. Dijous, 25 de maig de 2016

Després d'obtenir un suport pròxim al 75 % dels vots emesos en tots els col·lectius universitaris, Manuel Palomar ha pres possessió aquest matí com a rector de la Universitat d'Alacant en un acte protocol·lari presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. L'acte ha comptat amb la presència nombroses personalitats del món acadèmic, polític, social i cultural tant d'Alacant com de molts dels seus municipis, així com de la Comunitat Valenciana, entre ells, el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Arranca així la segona legislatura de Palomar amb l’aval de la societat i la «màxima cohesió» de la comunitat acadèmica, tal com ha assenyalat en el seu discurs el president. Puig, que ha començat la seua al·locució amb una ferma defensa de l'autonomia universitària, ha instat «al pacte i al compromís» de tots els agents polítics en pro de l'educació. «La qualitat és un tret distintiu d'aquesta universitat», ha dit, «i s'alimenta del mèrit i la igualtat», i ha remarcat «l'esforç que aquest equip ha fet imposant-se i complint uns objectius molt ambiciosos en matèria de qualitat».

Per la seua banda, en el seu discurs de presa de possessió, Manuel Palomar ha desglossat les bases de la nova legislatura amb una aposta ferma per «una universitat responsable socialment», «apostant per una inserció més rica en el teixit econòmic, social i cultural». El rector ha tornat a destacar la importància de la UA en el terreny econòmic, i en aquest sentit ha assegurat que es potenciarà «el Parc Científic i el Parc Tecnològic com a referències de generació d'empreses innovadores i d'ocupació de qualitat». En el terreny social i cultural el reforç se sustentarà «en programes específics que impulsen la comunicació amb la societat».

Convertir la Universitat d'Alacant en un «referent transnacional de producció i transferència de coneixement», tant en l'Espai Europeu d'Educació Superior com en l'Espai Iberoamericà, amb la creació del Campus Iberoamericà de la UA; però també, ha assegurat, ser un «eix vertebrador de la província a través del desenvolupament d'una xarxa de seus universitàries» en la qual identitats comarcals i municipals interactuen i emergisquen amb «el desenvolupament d'una política cultural avançada i enèrgica que impulse i globalitze les nostres tradicions, els nostres senyals d'identitat, el nostre patrimoni i la nostra Llengua», seran altres dels objectius prioritaris del nou equip de direcció.

Palomar ha insistit en el mantra que l’ha acompanyat al llarg dels seus quatre primers anys de legislatura, que «no hi ha inversió més rendible que la del coneixement, ni pitjor error que una inversió insuficient en capital humà», una idea en la qual ha redundat Ximo Puig que ha assegurat que el coneixement «és el símbol distintiu de les economies avançades».

El rector ha tornat a reivindicar un finançament just i suficient tant per a les universitats públiques com per als principals serveis públics i per a la Comunitat Valenciana.

Tots dos mandataris s'han mostrat en la mateixa línia d’abaixar les taxes acadèmiques i reforçar la política de beques. En aquest sentit, Ximo Puig ha anunciat la implantació per part de la Generalitat Valenciana de quatre nous tipus de beques per als estudiants universitaris: una de salari, una altra de no-abandó, una altra de formació en idiomes i una altra a l'excel·lència.

Configuració del nou equip de direcció

Durant el mateix acte protocol·lari s'ha procedit a la configuració definitiva del nou equip de direcció, els membres del qual han pres possessió i han promès lleialtat a la institució segons s'estableix en els Estatuts de la Universitat d'Alacant.

El nou equip està compost per Esther Algarra Prats, com a secretària general; Amparo Navarro, com a vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement; José Penadés, com a vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat; Enrique Herrero, com a vicerector d'Estudis i Formació; Juan Llopis, com a vicerector de Relacions Internacionals; Mónica Martí, com a vicerectora de Planificació Econòmica; Nuria Grané, com a vicerectora d'Estudiants i Ocupació; Rafael Muñoz, com a vicerector de Campus i Tecnologia; Carles Cortés, com a vicerector de Cultura, Esports i Llengua; María José Rodríguez, com a vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat; Francisco Torres, com a vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, i Rafael Pla, com a gerent. 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464