Saltar apartados

L'Aula de Teatre de la UA estrena els seus tres nous muntatges anuals

“Electra de Sófocles”, “La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres” i “Caídos del cielo” són les noves propostes teatrals de producció pròpia de la UA

 

Electra_Sofocles
Caidos_Cel
LaMarea

 

Alacant. 9 de maig de 2016

L'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant presenta els seus tres nous muntatges anuals: Electra de Sófocles, La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres i Caídos del cielo. Dijous pròxim, 12 de maig, a les 20 hores, arribarà al paranimf la primera de les tres estrenes, amb la posada en escena d’Electra de Sófocles, una obra de teatre clàssic dirigida i adaptada per Ricardo Arqueros. El segon muntatge teatral de l'Aula veurà la llum el dimarts 17 de maig, sota la direcció d'Iván Jiménez i l'obra de teatre contemporani La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres, amb els refugiats i la immigració com a fil argumental. L'última proposta serà interpretada per l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, sota la direcció de Pascual Carbonell, que estrenarà l'obra Caídos del cielo el 8 de juny. L'entrada a les tres representacions és gratuïta amb invitació, ja disponibles en el Punt d'Informació Cultural del MUA.

Electra de Sófocles

Dijous 12 de maig a les 20 hores al paranimf

El primer muntatge, Electra de Sófocles, es posarà en escena dijous pròxim,12 de maig, a les 20 hores, al paranimf, amb direcció i adaptació de Ricardo Arqueros, una obra de teatre clàssic, que narra l'assassinat d'Agamèmnon, rei de Micenes, a les mans de la seua dona Clitemnestra i l'amant d'aquesta. Després de l'assassinat, Electra, la filla major d'Agamèmnon, tement per la vida del seu germà menor, Orestes, decideix posar-lo càrrec d'un home de confiança perquè el traga del regne. Des de llavors no ha deixat de plorar la mort del pare i denunciar els autors del crim, motiu pel qual rep tota mena de tortures i maltractaments. La seua determinació és fèrria, però han passat quinze anys i l'esperança que Orestes torne de l'exili a consumar la seua venjança comença a esvair-se.

La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres i Caídos del cielo 

Dimarts 17 de maig a les 20 hores al paranimf

Inspirat en textos d'Angélica Liddell i en testimonis reals d'immigrants sirians i senegalesos que actualment viuen a Alacant, Iván Jiménez crea i dirigeix l'obra La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres i Caídos del cielo. Segons Jiménez, «els immigrants són persones com tu i com jo» i, amb aquesta idea, vol posar l'èmfasi en l'angoixant tema dels refugiats i de la immigració en general que viu l'Europa dels nostres dies. El director explica que «el muntatge ha sigut un gran repte per als alumnes. No hi havia text inicial, havia de construir-se». Els integrants d'aquest muntatge teatral ja han realitzat un emotiu assaig general davant els protagonistes de les històries reals en les quals s'han basat, cosa que els ha permès saber, segons afirmen, «que l'esforç havia valgut la pena». L'aspecte religiós també ha tingut un tractament molt acurat. L'equip de l'Aula ha recopilat informació de primera mà sobre aquest tema, perquè la seua proposta de teatre document resulte el màxim de fidedigna i respectuosa possible.

Caídos del cielo

Dimecres 8 de juny a les 20 hores al paranimf

Amb direcció de Pascual Carbonell i text de Paloma Pedrero, els alumnes de l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA presenten un muntatge teatral que basa el seu argument en un grup de teatre integrat per persones sense sostre.

Els protagonistes de l'obra s'enfronten a nombroses dificultats per a poder estrenar el seu muntatge però una nit, Charito, la protagonista de l'obra, «cau del cel» per a tirar-los una mà. A partir de llavors, es convertirà en la musa, i no solament anirà dictant l'obra a l'autora, sinó que resoldrà el munt de conflictes que aniran sorgint amb els actors en els assajos.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464