Saltar apartados

L'EBT de la Universitat d'Alacant BioNostrum Pest Control aconsegueix una ajuda NEOTEC per a desenvolupar activitats d'I+D

Aquest programa finança la posada en marxa de projectes empresarials que requerisquen l’ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l’activitat investigadora

 

Bio_NostrumUA1
Bio_NostrumUA2
Bio_NostrumUA3

L’EBT BioNostrum està situada en el Polígon Industrial el Canastell, a Sant Vicent del Raspeig

 

Alacant. Divendres, 13 de maig 2016

L’empresa de base tecnològica (EBT) BioNostrum Pest Control, sorgida com un spin off de la Universitat d’Alacant i que pertany al Parc Científic d’Alacant, acaba d’aconseguir una de les ajudes del programa NEOTEC que el Ministeri d’Economia i Competitivitat concedeix a través del Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI). Entre els més de 580 projectes presentats a aquesta convocatòria de subvencions NEOTEC 2015, el CDTI ha concedit al voltant de 50 ajudes amb l’objectiu de donar suport a la creació i la consolidació, en les seues primeres etapes, d’empreses que requerisquen el desenvolupament de tecnologies o coneixements generats a partir de l’activitat investigadora.

En concret, BioNostrum Pest Control rebrà l’ajuda per al projecte empresarial “I+D+i en control biològic de plagues i producció d’organismes de control biològic”. “Aquesta ajuda és essencial per a desenvolupar les activitats d’I+D de la nostra empresa, que són imprescindibles per a poder seguir oferint productes i serveis innovadors i nous en el mercat del control biològic”, assenyala el director d’I+D, Rocco Amorós Jiménez.

 

Projecte de BioNostrum

El projecte de BioNostrum va nàixer l’any 2010 en el si del Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO) de la UA, amb la intenció de posar en pràctica els resultats d’investigació en control biològic de plagues. La posada a punt i l’optimització del mètode de cria d’un agent de control biològic autòcton i completament nou en el mercat, el dípter depredador de pugons Sphaerophoria rueppellii, van motivar als promotors a fer el pas per a crear l’empresa. La constitució de l’empresa va tenir lloc el 6 febrer del 2014.

Les plagues de pugó són encara un problema sense resoldre per a l’agricultura a nivell mundial i les solucions de control biològic disponibles no són prou efectives per a mantenir els pugons sota control. Per això, la majoria d’agricultors necessiten utilitzar plaguicides per a controlar els pugons. Els plaguicides impliquen greus desavantatges: redueixen el valor dels productes collits, afebleixen les plantes i, a més, promouen l’aparició en els pugons de resistències als plaguicides utilitzats.

Entre les línies d’I+D de BioNostrum es troba l’escalat de l’actual prototip de producció per a aconseguir una petita-mitjana escala fiable i viable econòmicament; la investigació i el desenvolupament de mètodes de producció de nous productes per al mercat internacional de control biològic; els assajos de laboratori i les proves de camp en cultius tant protegits com a l’aire lliure i en jardineria per a determinar les dosis i els protocols adequats de solta dels seus productes; i el desenvolupament de dietes factícies per a la cria d’insectes beneficiosos.

A més de la concessió recent de l’ajuda NEOTEC que li atorga el segell d’empresa PIME innovadora, des que es va crear, BioNostrum ha aconseguit altres distincions i ajudes públiques com l’UNIEMPRENDIA-NEOTEC (2010), premi del Servef per a joves emprenedors (2010), premi Impuls de la Fundació Parc Científic d’Alacant (2011), premis CEEI Elx-IVACE (2014), primer premi Start Up IVACE 5U GV (2014), i tres ajudes Torres Quevedo per a la incorporació de doctors a les empreses. D’altra banda, BioNostrum ja ha creat vuit llocs de treball donant ocupació a egressats de la Universitat d’Alacant i d’altres universitats de la Comunitat Valenciana.

 

Notícies relacionades:

BioNostrum, empresa tecnològica de la Universitat d’Alacant, es posiciona amb èxit en el control de plagues de pugons

Bionostrum Pest Control, guardonada en la I edició del concurs 5O-CV STARTUP

Bionostrum Pest Control, guardonada en els Premis CEEI IVACE 2014 Elx

La UA crea una empresa per a control biològic de plagues agrícoles i de jardineria urbana

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464