Saltar apartados

La Universitat d'Alacant defensa l'oportunitat d'implantar estudis de Gastronomia

Rectora i degans van dibuixar el projecte d'una formació superior multidisciplinària amb el punt de mira en el turisme gastronòmic, la investigació, la cultura, els nous models de negoci de l'alimentació o la dieta saludable

La Seu d'Alacant va iniciar les jornades «Gastronomia, cap a una titulació universitària», que es prolongaran cada dilluns fins al pròxim dia 30 amb la participació de diferents actors rellevants del sector

 

GastronomiaUA_1
GastronomiaUA_2
GastronomiaUA_3

 

Alacant. Dimarts 10 de maig de 2016

Al llarg del mes de maig, la Seu d'Alacant de la Universitat d'Alacant serà l’escenari de les jornades «Gastronomia, cap a una titulació universitària», amb l'objectiu de reunir acadèmics, professionals i actors principals de la gastronomia, que reflexionaran sobre els aspectes referents a la formació gastronòmica, el moment actual que passa i la seua inclusió com a matèria d’estudis universitaris a la Universitat d’Alacant. 

Aquest dilluns, la «Jornada acadèmica institucional» ha servit per iniciar aquest cicle amb la participació de la rectora en funcions i vicerectora d'Investigació, Amparo Navarro; la vicerectora de Estudis, Qualitat i Formació, Cecília Gómez; el degà de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado; degà de Lletres, Juan Francisco Mesa, degà d'Econòmiques, Juan Luis Nicolau; el director de la Seu, Jorge Olcina i la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts.

Pedro Nuño de la Rosa, que va ser l'encarregat d'obrir l'acte, va destacar la importància de la gastronomia per a la província d'Alacant, amb nou estrelles Michelin i un turisme gastronòmic «molt rellevant que mereix la nostra atenció». 

Per la seua banda, els representants institucionals de la Universitat van posar de manifest que aquesta aposta per implantar uns estudis superiors de gastronomia «obeeix a una demanda existent» i té com a objectiu «donar una resposta més enllà dels professionals que aporta al sector la formació professional, oferint una formació universitària multidisciplinària en l'àmbit del turisme gastronòmic, la salut, la cultura o la investigació», va apuntar la rectora en funcions, Amparo Navarro, en la seua intervenció. 

Al llarg de l'acte es va anar dibuixant el que serà la futura oferta d'estudis de Gastronomia a la Universitat d'Alacant «buscant una professionalització més enllà de la cuina, que aposte per desenvolupar el binomi formació-investigació, la relació amb les empreses alimentàries, aborde els nous models de negoci de l'alimentació o la dieta saludable» i «professionals que siguen capaços de saber com gestionar el producte que generen, amb una visió global i amb coneixements», eren algunes de les aportacions dels degans de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado i d'Econòmiques i Empresarials, Juan Luis Nicolau. 

Juan Francisco Mesa, degà de la Facultat de Lletres, va incidir en el caràcter multidisciplinari que ha de contenir aquesta nova oferta formativa «tenint molt clar el perfil d'alumnes als quals ens adrecem, comptant amb els professionals del sector i analitzant l'aportació dels sector gastronòmic en el seu conjunt a l'economia del territori», qüestions que s'aborden des de diferents àrees de coneixement. 

La secretària general, Esther Algarra, es va referir a l'aposta de la Universitat per les Càtedres institucionals, com el cas de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, impulsora de la implantació dels estudis superiors de Gastronomia en la UA «un fòrum de trobada entre societat civil, estudiants i universitat». 

L'acte també va apuntar el benefici d'aquesta aposta formativa en la Universitat d'Alacant per al «sector agroalimentari de la província, com per exemple les diferents denominacions d'origen, entre altres». 

Les jornades continuaran els pròxims dilluns 16, 23 i 30 de maig, de 20 a 22 hores, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4, (sala Rafael Altamira). L’assistència és gratuïta, limitada a la capacitat del local.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464