Saltar apartados

Les universitats públiques valencianes i la Generalitat acorden col·laborar en la gestió d'emergències i seguretat

Els cinc rectors i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han signat el conveni de col·laboració interinstitucional aquest dilluns a Alacant

L'acord preveu dur a terme projectes i programes de formació, recerca i desenvolupament dirigits a la millora formativa i pedagògica del personal involucrat en l'àmbit de la seguretat i resposta a les emergències

 

Colaboracion_Emergències1
Colaboracion_Emergències2
Colaboracion_Emergències3
Colaboracion_Emergències4
Colaboracion_Emergències5

 

Alacant. Dilluns 9 d'abril de 2016

L’edifici PROP de la Generalitat a Alacant ha sigut l’escenari elegit per formalitzar la signatura del conveni de col·laboració entre les universitats públiques valencianes i la Generalitat per a la «Formació i investigació en l’àmbit de la seguretat i les emergències».

Una rúbrica que han protagonitzat el president de la Generalitat, Ximo Puig i els cinc rectors de les universitats públiques valencianes, Amparo Navarro, rectora en funcions de la Universitat d’Alacant; Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València; i Jesús Tadeo Pastor, rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

L’acord té com a objectiu establir un marc de col·laboració que permeta desenvolupar projectes i programes de formació, investigació i desenvolupament adreçats a la millora de la capacitat formativa i pedagògica del personal involucrat en l’àmbit de la seguretat i la resposta a les emergències.

El conveni preveu dur a terme activitats en camps com la violència de gènere; la gestió policial de la diversitat; la mediació policial; l’ètica i deontologia policial o la seguretat en les noves tecnologies entre d’altres.

La col·laboració que preveu aquest conveni marc es desenvoluparà a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), amb programes de formació de personal docent i investigador; que cooperarà en la preparació de propostes i en la participació en projectes finançats per la comissió Europea; dur a terme assessorament mutu; i també efectuar intercanvi de materials d’investigació i docència.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, en nom de les cinc universitats públiques valencianes ha destacat que “aquest conveni té a veure en els valors que han de caracteritzar una societat democràtica com la nostra i que les nostres universitats representen i impulsen”.

Morcillo, aprofitant la celebració del Dia d’Europa, ha reivindicat, davant del president de la Generalitat “una Europa amb més política” i que aposte per una “economia basada en el creixement sostenible”.

Per la seua banda, el president de la generalitat, Ximo Puig, s’ha referit al conveni com “una oportunitat de posar en valor i millorar la qualitat dels serveis d’emergències”, i ha assegurat que “la seguretat és la garantia de la convivència”.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464