Saltar apartados

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti organitza una "vesprada de contes"

Les escriptores mexicana i argentina, Celia Eudave i Clara Obligado, juntament amb l’espanyol Hipólito G. Navarro, i Eva Valero, professora de la UA i directora del CEMAB, intervindran en aquesta trobada coorganitzada amb la Càtedra Vargas Llosa

 

Vesprada_CuentosCeMaBAlacant. 2 de març de 2016

El Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la Càtedra Vargas Llosa, coorganitzen “Tarde de Cuentos en el Cemab”, el pròxim divendres 4 de març, a les 16:00 h, en les instal·lacions del centre, un col·loqui en què intervindran les escriptores Cecilia Eudave (Mèxic) i Clara Obligado (Argentina) i l’escriptor Hipólito Navarro (Espanya), juntament amb la directora del CeMab i professora de Literatura Hispanoamericana de la UA, Eva Valero.

La inauguració tindrà també l’assistència de Manuel Bravo Lifante, director general de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i membre fundador de la Càtedra Vargas Llosa, i Carmen Alemany, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA i directora d’aquest esdeveniment.

La trobada pretén copsar la situació del conte escrit en espanyol en els nostres dies, com afirmen els organitzadors, els quals afigen que “de tots és sabuda la reticència de les editorials –excepte excepcions honroses– a publicar llibres de contes a pesar que els lectors són igual de nombrosos que els de novel·la”. Aquest serà només un punt de partida perquè tres veus sobradament autoritzades en aquests assumptes, i procedents de països diferents de parla espanyola, disserten sobre la seua irreprotxable devoció per aquest gènere i les possibilitats literàries que té.

Després de l’acte inaugural, previst a les 16 hores, la directora del CeMab, Eva Valero, iniciarà les intervencions amb la ponència “El cuento, un género para el lector ideal: “Si me aburres, te corto la cabeza”; en segon lloc l’escriptora mexicana Cecilia Eudave presentarà “Puro cuento: solo cuento”, a la qual seguirà l’argentina Clara Obligado amb “La escritura excéntrica”. Finalitzarà les xarrades l’escriptor espanyol Hipólito G. Navarro que parlarà d’“Arquitexturas del cuento: el cuento invertebrado”.

A les 20:30 hores, els ponents dissertaran sobre el present i el futur del conte escrit en espanyol, en una taula redona.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464