Saltar apartados

L'Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat nomena avui membre a l'investigador de la UA Javier García Martínez

L’acte de nomenament tindrà lloc aquest mateix matí a València

 

Javier_GarciaUA

Alacant. 4 de març de 2016

L’investigador del Departament de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant (NANOMOL), Javier García Martínez serà nomenat avui divendres 4 de març membre de l’Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana.

L’Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat fa una tasca d’assessorament i consulta pel que fa a les polítiques d’I+D+i que duu a terme la Generalitat, i contribueix amb això a la consecució d’avanços en l’àmbit econòmic i social. Per a aconseguir-ho estudia anualment la situació de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic a la Comunitat Valenciana per a la seua consideració pel Govern Valencià.

Fa uns dies el diari El Mundo publicava la llista dels deu joves que lideraran el futur empresarial a Espanya, entre els quals estava l’investigador de la UA Javier García Martínez.

Entre els reconeixements, l’investigador va ser nomenat l’any 2015 “Emerging Researcher Award” (premi a l’Investigador Emergent) per la Societat Americana de Química, que és la societat científica més gran del món, amb més de 158.000 membres. Es dóna la circumstància que ha sigut la primera vegada que aquest premi s’ha lliurat a un espanyol. Al novembre del 2014, García Martínez rebia el Premi Jaume I en Noves Tecnologies, amb el qual va ser guardonat el 3 de juny anterior per la Fundació Premis Rei Jaume I, i la remuneració del qual és de 100.000 euros.

Fundador de l’empresa de base tecnològica del MIT Rive Technology, Javier García Martínez, és també membre del Consell de Nanotecnologia del Fòrum Econòmic Mundial. Està considerat com un dels investigadors alacantins de més projecció internacional, principalment en matèria de nanotecnologia aplicada als hidrocarburs, amb l’objectiu revolucionari de transformar el refinat de petroli. No en va, les seues investigacions han sigut destacades en diferents ocasions per centres com el MIT, Institut Tecnològic de Masachussets, un dels més prestigiosos del món per al foment de la transferència tecnològica i la creació d’empreses.

 

Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana

Mitjançant les recomanacions dels vocals científics, l’Alt Consell Consultiu duu a terme una funció de divulgació científica, amb la finalitat que la societat valore i es beneficie dels coneixements d’aquests. Divulgació que es completa mitjançant la realització de congressos, seminaris i publicacions científiques que, si bé tenen com a referència a la Comunitat Valenciana, consideren també altres àmbits autonòmics, el conjunt nacional i la Unió Europea.

La Llei 2/2009, de 14 d’abril, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Valencià d’Investigació Científica i Desenvolupament Tecnològic atribueix, a més, a l’Alt Consell Consultiu competències d’assessorament en l’elaboració del Pla Estratègic de Ciència i Tecnologia de la Comunitat Valenciana, promoure l’intercanvi d’informació i d’accions conjuntes en matèria d’investigació científica i desenvolupament tecnològic, emetre els informes que sol·licite la Conferència General de Ciència i Tecnologia (CONCITEC) i fer un arxiu de dades quantitatives d’investigació i dels resultats procedents de tots els programes d’I+D afavorits per la CONCITEC.

L’Alt Consell Consultiu en I+D+i de la Presidència de la Generalitat està present tant en la CONCITEC com en la Comissió Tècnica Permanent, com es reconeix en el Decret 194/2009, de 30 d’octubre, del Consell, que regula el funcionament de la CONCITEC com a òrgan de gestió de la investigació científica i desenvolupament tecnològic i de la Comissió Permanent d’aquest.

 

Notícies relacionades:

Javier García Martínez, primer científic espanyol que rep el Premi a l’Investigador Emergent de la Societat Americana de Química

L’investigador de la UA Javier García Martínez rep el Premi Jaume I en Noves Tecnologies 2014 de mans de la Reina Sofia

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464