Saltar apartados

Projecte Lingua, un original espai radiofònic ideat per la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, s'emet en anglès, francès, alemany i àrab

El programa de caràcter didàctic, social, educatiu i cultural s'inclou dins de la programació de la Ràdio EPS

El rector Manuel Palomar participa, avui dimecres 2 de març, en l'enregistrament d'un programa conjunt en llengua anglesa i francesa

 

Presentacion_LINGUA Coordinadors_LINGUA
Primer programa llançament del Projecte Lingua amb els coordinadors, Amelia Peral i Juan Mesa                      Els quatre coordinadors de Projecte Lingua

Fotografies (cedides per la Facultat)

 

Alacant. 2 de març de 2016

Projecte Lingua és el programa de ràdio ideat per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant que pretén acostar a tota la comunitat universitària, tant als estudiants com al personal d'administració i serveis i als professors i investigadors, les diferents realitats europees i també mediterrànies, sense oblidar la cultura pròpia, de manera atractiva, lúdica i amena com un complement de formació. Això es fa a través dels diferents idiomes que s'estudien en la Facultat de Filosofia i Lletres, amb l’emissió dels seus continguts en quatre idiomes; francès, anglès, àrab i alemany. El programa, que es va començar a emetre el novembre del 2015, està inclòs dins de la graella de programació de Ràdio EPS, que gestiona l'Escola Politècnica Superior.

Els continguts del programa, de trenta minuts de durada, inclouen entrevistes i tertúlies a través de les quals es fa una aproximació a les diferents cultures, siga mitjançant experiències personals (viatges, formació a l'estranger, anècdotes, etc.), amb temes de caire  lingüístic (expressions, argot, falsos amics, etc.), històric, literari, musical, cinematogràfic, artístic en general, esportiu o gastronòmic. Així mateix, l'espai es destina a informar de les activitats i notícies pròpies de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Fins avui s'han gravat quatre programes. El primer, de presentació, un en llengua francesa, un altre en llengua alemanya, un altre en llengua àrab, i està pendent enregistrar-ne el primer en llengua anglesa. Amb freqüència quinzenal, només interrompuda per les vacances nadalenques i els exàmens, l'espai reprendrà els enregistraments avui dimecres dia 2 de març, amb el programa que el rector de la UA, Manuel Palomar, va a gravar; un programa conjunt en llengua anglesa i francesa, presentat pels dos responsables de les seccions en anglès i francès, Eva Llorens i Pierre Vives, respectivament. Serà a partir de les 16.00 hores.

Primers programes

Sota la coordinació general del professor de l'àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades Pierre Vives, el programa es divideix en les seccions «Deine Freunde», que coordina i presenta Juan Norbert Cubarsí, professor del Departament de Traducció i Interpretació de l'àrea d'Alemany; «Con vosotros online», coordinat i presentat per Naïma Benaicha Ziani, professora en l'àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics; «Amicalement vôtres», de la mà de Pierre Vives, i «Frequency motion», del qual s'encarrega Eva Llorens, professora del Departament de Filologia Anglesa. 

En el primer programa, emès per Ràdio Politècnica el 17 de novembre passat, hi van participar els quatre responsables del Projecte Lingua, els professors Eva Llorens, Pierre Vives, Naïma Benaicha Ziani i Juan-Norbert Cubarsí, a més del suport institucional de la Facultat de Filosofia i Lletres, que va estar representada per Amelia Peral Crespo, coordinadora acadèmica de Cultura i de Polítiques d'Igualtat, i el degà de la facultat, Juan Mesa Sanz. Com assenyala Amelia Peral «des del principi la proposta era que el programa s’emetera en els quatre idomes en què la facultat imparteix estudis de grau». Per a acostar-lo a públic d'interessat, disposa de pàgina en Facebook. A més, es pot escoltar en la fonoteca de la Ràdio Politècnica.

A continuació s'han succeït tres programes dedicats i emesos, íntegrament, en cadascun  dels idiomes amb titulació pròpia a la Facultat de Filosofia i Lletres, que són francès, alemany i àrab. Es poden escoltar en els enllaços, en àrab i emès el 13 de gener d'enguany, Lingua 4 . En francès va arribar el torn al programa Lingua 2, emès el 2 de desembre de 2015. Lingua 3, en alemany, s'emetia el passat 17 de desembre de 2015. 

Projecte Lingua en la Primavera Educativa

Responsables de la Facultat acaben de comunicar la participació de Projecte Lingua en la Primavera Educativa de València, que organitza la Conselleria d'Educació aquest any 2016 en el llit del riu Túria a València, els dies 13 al 15 de maig. La Primavera Educativa és una trobada en la qual es reuniran i convergiran els diferents sectors de la societat per a compartir les seues experiències educatives. En aquesta trobada els centres educatius, institucions i entitats podran traure a la llum les pràctiques innovadores que duen a terme. Es mobilitzarà tota la comunitat educativa d'Alacant, Castelló i València. Segons detalla Amelia Peral, es va proposar a cadascun dels centres de la UA la seua participació. Tal com explica la coordinadora acadèmica de Cultura i de Polítiques d'Igualtat, «en la Primavera Educativa farem una simulació del programa, amb la participació de tothom que vulga anar-hi, els coordinadors de cada programa en les diferents llengües i la presència dels tècnics de so de l’EPS de la UA».


Adreces d'interès:

Facebook

 

Àudio programes:

Lingua 1 (Llançament Projecte Lingua)

Lingua 2 (francès)

Lingua 3 (alemany)

Lingua 4 (àrab)

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464