Saltar apartados

Aguas de Alicante i la Seu Ciutat d'Alacant organitzen la Jornada Aigua i Sostenibilitat en el Dia Mundial de l'Aigua

 

Jornada_Aigua_sostenibilitat

Alacant. 15 de març de 2016

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, dijous pròxim 17 de març, tindrà lloc la Jornada Aigua i Sostenibilitat: «Accions i reptes», organitzada per la Seu Ciutat d'Alacant i Aguas de Alicante, de 10 a 14 hores, a la Seu de la UA (Ramón y Cajal, 4). Aquesta és la primera d'una sèrie d'activitats de col·laboració entre la Seu Ciutat d'Alacant i la companyia Aguas de Alicante, Empresa Mixta, que es posen en marxa amb l'objectiu de fer conèixer a la societat alacantina la realitat de la gestió de l'aigua a les nostres comarques i a la ciutat d'Alacant.

Amb el lema «Aigua i sostenibilitat. Accions i reptes» la jornada vol ser un punt de trobada i reflexió sobre la gestió sostenible que cal fer de l'aigua, tal com recomana la mateixa Unió Europea, i presentarà experiències que es duen a terme al territori alacantí en aquesta matèria. Empreses, organismes públics i entitats privades desenvolupen projectes i accions per a procurar una gestió eficient i sostenible d'un recurs natural tan escàs i estimat a les nostres comarques com és l'aigua.

La jornada del 17 de març consta de dues conferències marc, en les quals es presentaran experiències concretes de gestió sostenible de l'aigua en un sector clau per a l'economia alacantina com és el turisme. De la mateixa manera, s'analitzarà la relació entre recursos d'aigua i canvi climàtic i es mostraran les accions d'adaptació a l'escalfament global que ja estan en marxa en diversos països europeus i a Espanya.

Segons ha declarat Francisco Bartual, director general d'Aguas de Alicante
«la nostra tasca sempre ha anat dirigida a garantir una gestió sostenible que permeta oferir el millor servei sense comprometre els recursos i les possibilitats de les generacions futures. L'objectiu d'aquesta jornada és traslladar la importància del nostre model de gestió per a la societat alacantina, juntament amb un aliat de primer ordre en matèria de sostenibilitat com és la Universitat d'Alacant».

A més, la jornada es completa amb una taula redona sota el títol «Situació actual i perspectives de la gestió sostenible de l'aigua a la província d'Alacant», en la qual participaran els responsables d'organismes bàsics en la gestió de l'aigua al territori alacantí (Mancomunitat dels Canals del Taibilla; Aguas de Alicante; Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alcantí i Consorci d'Aigües de la Marina Baixa, i Entitat de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana).

En definitiva, la jornada pretén ser un fòrum de reflexió i debat sobre les noves formes de gestió de l'aigua que marcaran l'agenda de la planificació hidrològica al nostre país i a les nostres ciutats en les pròximes dècades.


Programa

Dijous 17 de març de 2016 

10.00 h. INAUGURACIÓ

- Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.

- Jorge Olcina Cantos, director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

10.30 – 11.15 h. CONFERÈNCIA

«Experiencias de gestión sostenible del agua en el sector turístico alicantino». Antonio Rico Amorós. Director de l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant, i Carlos Baños Castiñeira, professor titular d'Anàlisi Geogràfica Regional i membre de l'Institut Interuniversitari de Geografia.

11.15 – 12.00 h. CONFERÈNCIA

«Agua y cambio climático. Experiencias de adaptación al cambio climático en Europa i España». Jorge Olcina Cantos. Institut Interuniversitari de Geografia. Universitat d'Alacant.

12.00 – 12.15 h. Coffe break

12.15 – 14.00 h. TAULA REDONA

«Situació actual i perspectives de la gestió sostenible de l'aigua en la província d’Alacant»

Ponents:

- Adolfo Gallardo de Marco. President de la Mancomunitat dels Canals del Taibilla.

- Francisco Javier Bartual Vargas. Director General d'Aigües Municipalizadas d'Alacant, Empresa Mixta.

- Enrique Lapuente Ojeda. Gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana.

- Andrés Martínez Espinosa. president de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l’Alcantí i Consorci d'Aigües de la Marina Baixa.

14.00 h. CLOENDA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464