Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació del lliure "Aniquilación de la República y castigo a la lealtad"

 

Llibre_aniquilacionAlacant. 14 de març de 2016

Demà 15 de març, a les 19.30 hores, tindrà lloc a la Seu Ciutat d'Alacant, carrer de Ramón y Cajal, 4, la presentació del llibre Aniquilación de la República y castigo a la lealtad a càrrec dels catedràtics d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, Glicerio Sánchez Recio i Roque Moreno Fonseret.

En aquest llibre, coordinat per Glicerio Sánchez Recio, es tracta de la repressió que van patir en la immediata postguerra els membres dels diferents cossos al servei de l’estat: els polítics, els jutges i militars republicans, que van anteposar la lleialtat a la República durant la Guerra Civil a qualsevol altre plantejament ideològic, corporatiu o de classe. Això va comportar que al final de la contesa foren considerats rebels pels vencedors, que eren els que realment s'havien rebel·lat, i sotmesos als tribunals militars. La justícia «al revés».

En l’obra compta han participat rellevants historiadors del nostre país com Mirta Núñez Díaz-Balart, professora d'Història Contemporània, Universitat Complutense de Madrid, Angel Bahamonde Magro, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Carlos III de Madrid, Javier Cervera Gil, professor d'Història Contemporània, Universitat Francisco de Vitoria, i Julián Chaves Palacios, professor d'Història Contemporània de la Universitat d'Extremadura, entre altres.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464