Saltar apartados

La Universitat d'Alacant, espai de finançament i impuls de pimes

El pròxim 16 de març, el campus acollirà una jornada organitzada per la UA, AIJU i INESCOP en la qual participa també el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial, per a valorar i definir projectes empresarials d’R+D+I

 

InvestigacionUAAlacant. Dilluns, 14 de març de 2016

Com es pot obtenir finançament per a projectes innovadors? La resposta és senzilla gràcies a la jornada per a l'impuls de pimes que tindrà lloc el pròxim 16 de març al campus de la Universitat d'Alacant.

Destinada a empreses interessades a posar en marxa idees emprenedores o noves línies de productes i processos, durant les sessions, tècnics del CDTI explicaran els seus programes d'ajuda i orientaran sobre com preparar els seus projectes.

Formar part del programa d'ajudes del CDTI és un potent punt de partida per a la promoció de l’R+D+I del teixit empresarial alacantí, la creació de noves empreses de base tecnològica, i la internacionalització a través de la col·laboració amb empreses estrangeres per a desenvolupar projectes conjunts o dur a terme activitats d'innovació i desenvolupament.

Avantatges finançament

El finançament de CDTI combina una part de préstec a un tipus d'interès molt reduït amb una part de subvenció no reemborsable que facilita la posada en marxa de les etapes inicials del pla. A més, possibilita aplicar deduccions fiscals a l’R+D per les despeses que genera el projecte. Aquestes ajudes presenten una gestió flexible i ràpida per a les empreses i, a més, les sol·licituds de finançament reben resposta en molt poc de temps.

Un altre dels objectius de la trobada serà donar a conèixer als punts locals d'informació de la xarxa PI+D+I. Aquesta xarxa presta un servei gratuït d'informació i assessorament personalitzat a les empreses sobre els instruments de finançament que més s'ajusten a les seues necessitats i projectes, sempre lligat a activitats de recerca, desenvolupament i innovació.

Sessions

Durant la sessió matinal de la jornada del pròxim 16 de març, els tècnics del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial abordaran les característiques de les principals línies de finançament per a pimes i els passos que cal seguir per a optar a finançament en els programes d'ajudes. A més, explicaran les deduccions fiscals a l’R+D+I i realitzaran el taller Pautes i Recomanacions en la Preparació de Propostes. A la vesprada, serà el moment, a través de reunions bilaterals amb tècnics del CDTI, de revisar les propostes presentades per les empreses participants en les jornades i rebre un assessorament personalitzat.

La trobada, que tindrà lloc a partir de les 9.30 hores a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant, està organitzat pel Servei de Gestió de la Investigació i Transferència de Tecnologia (SGITT-OTRI) de la UA, l'Institut Tecnològic del Calçat i Connexes, (INESCOP) i l'Institut Tecnològic de Productes Infantil i Oci (AIJU), membres de la xarxa PI+D+I.

Experiències empresarials CDTI

María del Carmen Maestre, gerent de Llorer Shoes SL, empresa situada a Petrer i que es dedica a la fabricació de calcer, assegura que «l'experiència ha sigut extraordinària. Gràcies al seu suport i a l'ajuda rebuda vam poder fer realitat el nostre projecte i ara som més competitius i més conscients de la importància de millorar i innovar dia a dia».

Per la seua banda, Francisco Javier Sirvent, director gerent de Mecánica Jijonenca SA, especialitzada en el disseny i fabricació de maquinària per a l'alimentació, assenyala que «la col·laboració amb la Universitat d'Alacant i el CDTI ha sigut l'eina fonamental, sense la qual no s'haguera pogut desenvolupar el projecte».

El gerent de Pohuer, Antonio Ruiz, empresa familiar situada a Ibi dedicada a la injecció de termoplàstics, apunta que «col·laborar amb projectes CDTI ens ha permès abordar nous projectes, que ens estan ajudant com a “arma” comercial i, a més, estem aconseguint interactuar amb altres empreses aportant més valor al nostre negoci».

Com participar-hi?

Les entitats que vulguen tenir una reunió bilateral amb CDTI per a revisar les idees de projecte han d'omplir un formulari abans del 10 de març de 2016 disponible en la web: http://sgitt-otri.ua.es/va. Més informació: 965 90 9959/ areaempresas@ua.es

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464