Saltar apartados

Palomar s'acomiada del Consell de Govern i confirma la seua candidatura al Rectorat de la Universitat d'Alacant

 

Consell_Governe18març

 

Alacant. Divendres, 18 de març de 2016

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha presidit aquest matí el que serà l'últim Consell de Govern de la seua legislatura. Palomar ha informat de la seua intenció de tornar a presentar la seua candidatura al Rectorat per a les eleccions convocades per al 2 de maig pròxim. El cessament com a rector, condició imprescindible segons el reglament universitari per a presentar-se a la reelecció, podria ser efectiu en els pròxims dies després de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Des d'aquest moment, assumirà les funcions interinament la catedràtica en Dret Financer i Tributari, Amparo Navarro Faure, actual vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació.

En el seu informe, el rector ha felicitat els diferents membres de la comunitat universitària que han obtingut alguna mena de reconeixement especial durant l'últim mes. Es tracta de Javier García, nomenat membre de l'Alt Consell Consultiu R+D+I de la Presidència de la Generalitat Valenciana; el reconeixement per part de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública de la Generalitat Valenciana amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, a Ana Laguna, exvicerectora i exdegana de la Facultat de Ciències de la Salut, com a pionera en matèria de sanitat valenciana, així com el nomenament dels professors Brauli Montoya i Josep Martínez com a nous acadèmics de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Finalment ha felicitat Cristina Gandia, esportista del Club Esportiu de la UA, per la seua Medalla d'Or en el Campionat Mundial de Rem Indoor celebrat a Boston.

El rector ha informat de la presa de possessió del nou president del Consell d'Estudiants Edgar Martorell, que substitueix en el càrrec David Morcillo, el qual l’ha ocupat durant els darrers setze mesos. Palomar, que ha agraït la tasca duta a terme per Morcillo, ha felicitat el nou president, que va resultar guanyador en les últimes eleccions celebrades el passat 3 de març. 

Per altra banda, s'ha informat de l'acord a què ha arribat la CRUE per a no proposar nous títols de grau amb la fórmula de 3+2 fins al curs 2017-18, així com la sol·licitud al govern en funcions d'una moratòria perquè no s’aplique la Lomce fins que no hi haja un govern estable.


Altres acords

Dins del Pla d'Actuació Administrativa Automatitzada que coordina la Secretaria General de la UA, el Consell de Govern ha acordat incloure un total de vuit nous procediments en la normativa interna en aquesta matèria, amb l'objectiu de simplificar la tramitació i la posada en marxa d'aquests processos.

A més, s'ha tancat per al pròxim dia 1 de juny la celebració del Solemne Acte de Clausura del curs 2015-16, en el qual s'investirà doctor honoris causa el professor Stephen Greenblatt, de la Universitat de Harvard. El professor Greenblatt és una de les figures més destacades, influents i reconegudes dins de la crítica literària mundial i la cultura nord-americana. S'aprova també que la lectura de la lliçó inaugural siga a càrrec del catedràtic Lorenzo Abad Casal, de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Finalment, el Consell ha aprovat l'adhesió de la Universitat d'Alacant a la sol·licitud presentada per l'Ajuntament d'Oriola perquè les Festes de la Reconquesta de Moros i Cristians d'Oriola siguen declarades d'Interès Turístic Nacional.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464