Saltar apartados

El professor de la UA Francisco Escolano presenta El desafío Poe, la seua opera prima literària

 

Desafio_poeAlacant, 21 de març de 2016

L’hotel ABBA Centrum d’Alacant (Pintor Lorenzo Casanova, 31) acollirà demà dimarts 22 de març a les 19:30 hores, la presentació del llibre El desafío Poe, l’opera prima literària de Francisco Escolano. Encara que l’autor crevillentí prové d’un món ben diferent del literari, és professor de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d’Alacant, ara abraça una nova faceta professional i presenta una interessant ficció realista o realitat ficcionada sobre un dels genis més reconeguts del romanticisme, en partícula,r i de la literatura, en general: Edgar Allan Poe.

Publicada per l’editorial Poebooks, curiosament, és el primer llibre que aquesta editorial publica sobre Poe. Com assegura l’autor, “aquesta novel·la està inspirada per la música d’Alan Parsons (Tales of Mistery and Imagination: https://www.youtube.com/watch?v=fwWlhe6ckyE) els contes del mateix Poe i els articles del segle xix en què es va inspirar Hermann Melville per al seu “Moby Dick”.

El desafío Poe conta com en el moment cim del seu èxit, Edgar Allan Poe es debat entre el deliri i la raó, ja que la seua dona està acorralada per la mort roja. En el periòdic on maltreballa rep un missatge que podria salvar-los als dos. Aquest llibre condensa la història d’una lluita, la d’un fracassat contra els poders ocults que engrunsen els nostres bressols. La història d’un món, no tan llunyà, que es repeteix. Però, sobretot, aquesta és la història de la mateixa humanitat que intenta trobar-se a si mateix des del principi dels temps. El desafío Poe relata l’últim viatge de Poe, un viatge tant físic (Poe és convidat a un simposi a Londres) com interior, en la seua lluita sempiterna per a trobar un sentit a una vida colpejada a l’excés per l’adversitat en forma d’alcohol.

És una novel·la plausible en què només un parell de personatges són ficticis. Hauria pogut passar, ja que Dickens va visitar els Estats Units l’any 1842. Per primera vegada es reuneixen per a un mateix projecte escriptors com el mateix Dickens, Baudelaire o Mary Shelley en una casa real (Holland) i sota l’amenaça de certs elements tòxics. Una “realitat ficcionada” o una “ficció realista” de la miserable vida d’un geni.

Videobook resum del llibre

 

Francisco Escolano

Va nàixer a Crevillent (Baix Vinalopó) el 22 d’abril del 1968. Es llicencia en Informàtica en la Universitat Politècnica de València l’any 1992. Doctorat cum laude en Informàtica el 1997 amb una tesi sobre visió artificial i imatges biomèdiques. Des del 1998 és professor titular d’universitat en el Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d’Alacant. Fa estades post-doctorals als Estats Units, el Regne Unit i Finlàndia. Fundador del Robot Vision Group de la Universitat d’Alacant el 2001. Des de novembre del 2012 a Hiroshima, és el president del Comitè Tècnic TC2 (Syntactic and Structural Pattern Recognition).

El seu grup d’investigació acaba d’obtenir el VII Premi Vodafone a la Innovació en les Telecomunicacions amb una aplicació per a la detecció d’obstacles aeris per als cecs o les persones amb baixa visió.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464