Saltar apartados

La poetessa María Consuelo Franco presenta el llibre "Antonio Machado, un poeta exiliado" en la Seu Ciutat d'Alacant

 

Alacant, 21 de març de 2016

La poetessa i rapsoda María Consuelo Franco Gútiez presentarà, demà dimarts 22 de març a les 20 hores, el seu llibre Antonio Machado, un poeta exiliado, en la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4).

Organitzat per l'editorial ECU, en la presentació intervindran també Pepe Azorín, escultor, dibuixant i autor de la portada; Rosa María Berlanga Benito, poeta, advocada i dibuixant; Joan Pàmies, exprofesor d'Economia i autor de la contraportada, i José Antonio López Vizcaíno, gerent d'ECU.

Aquesta creació literària permet recórrer la vida d'Antonio Machado, un dels poetes del sofriment juntament amb Federico García Lorca i Miguel Hernández. L'obra, vers a vers, acosta el lector a la vida íntima, sensible, amorosa i brodada per la solitud i els records d'un poeta que pateix l’exili a França, expulsat pels esdeveniments de la Guerra Civil espanyola.María Consuelo Franco Gútiez

Naix a la vila d'Almanza, a Lleó. En la seua adolescència es trasllada a Alacant. Als quinze anys La voz de Alicante va difondre els seus versos. Uns quants anys més tard, l'Ateneu de Cultura d'Alacant va ser testimoni de la seua tasca com a poeta i rapsoda. Aquesta poeta polifacètica té vuit obres poètiques escrites, de les quals destaquen pel seu gran èxit de venda i crítica les seues dues últimes creacions: Dolor de un alma blanca i Biografía lírica de una libertad cautiva. Miguel Hernández.

 

Llibre_AntonioMachado

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464