Saltar apartados

Naix "DAMA", revista electrònica específica sobre arqueologia a la Universitat d'Alacant

 

Revestisca_DAMA

 

Alacant. 22 de març de 2016

El màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni de la Universitat d'Alacant acaba d'inaugurar una revista digital destinada a facilitar la publicació dels treballs de final de màster (TFM). DAMA. Documentos de Arqueología y Patrimonio Histórico sorgeix com a servei per a tots els alumnes del màster que s'inicien en la recerca, i la primera aportació que hi fan acostuma a ser el treball de final de màster (TFM). Aquests projectes en molts casos representen quasi tot un curs de treball i esforç, i sovint queden inèdits. El primer número està en procés d'edició i manté obert el termini de recepció d'articles fins al pròxim 15 de juny de 2016. És requisit indispensable que els treballs estiguen avalats amb el vistiplau del tutor i complir estrictament les normes d'edició.

L'edició DAMA es presenta en versió digital i disposa del corresponent ISSN. Es publica anualment en el lloc web de la UA (http://web.ua.es/va/dama/dama-documents-d-arqueologia-i-patrimoni-historic.html) i en el seu repositori (RUA). Els articles publicats són descarregables en format PDF. L’edita el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Els directors de DAMA són els coordinadors del màster, Carolina Doménech Belda, professora titular de l'Àrea d'Arqueologia de la UA, màster en Estudis Euroàrabs per la UA i diplomada en Egipci Jeroglífic per la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València, i Fernando Prados Martínez, arqueòleg, professor Ramón y Cajal de la UA, i tots dos membres de l'Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH).

Les revistes digitals enfocades a la publicació de treballs d’alumnes són una plataforma que permet l'accés a futurs investigadors a aquest mitjà i habitua els estudiants a la pràctica de la publicació científica. La Facultat de Filosofia i Lletres de la UA va iniciar el 2010 l'edició de la revista Geographos, revista digital per a estudiants de Geografia i Ciències Socials.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464