Saltar apartados

Els màxims responsables en Residus Sòlids Urbans participaran divendres a la UA en el Seminari del IUACA

 

 

Gestion_RSUAlacant. 8 de març de 2016

Què fem amb els residus sòlids urbans (RSU)? Com es gestionen? Des del punt de vista econòmic com des del punt de vista tècnic, són una oportunitat o suposen un problema afegit per a les nostres urbs? L’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant (IUACA) i CampusHabitat5U organitzen el Seminari "Aspectes econòmics i tècnics en la gestió dels RSU a la província d’Alacant" que tindrà lloc el pròxim divendres dia 11 de març del 2016 a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la UA.

Dirigit per Joaquín Melgarejo Moreno, director del IUACA, i coordinat pels professors Martín Sevilla Jiménez, del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada, i Armando Ortuño Padilla, del Departament d’Edificació i Urbanisme, distribuirà el seu contingut entre ponències, dues taules redones i l’emissió final de conclusions. Autoritats polítiques com un secretari autonòmic, diputats, alcaldes, un director general i presidents, responsables tècnics, ecologistes, professors, investigadors i delegats d’empreses, posaran en comú el coneixement i l’experiència que tenen en el camp dels residus sòlids urbans.

Manuel Palomar, rector de la UA, César Sánchez, president de la Diputació Provincial d’Alacant, Julià Álvaro Prat secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana i Joaquín Melgarejo, director del IUACA inauguraran, a les 9.30 hores, el Seminari.

A continuació, el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la GV, Julià Álvaro Prat, parlarà sobre “La Política de RSU en la CV”. “Los Ayuntamientos y la gestión de los RSU”, “La experiencia del Consorcio de Castelló Nord”, “La financiación de los costes de gestión de los RSU: tasas y precios”, “Un modelo de Ordenanzas fiscales sobre RSU” són la resta de comunicacions de diferents ponents.

Dues taules redones, “La incineració a debat: és una alternativa?” i “La problemàtica dels Consorcis de RSU a la província d’Alacant”, amb participació dels presidents dels consorcis de la província d’Alacant, entre els quals intervindrà Gabriel Echávarri, alcalde d’Alacant i president del consorci de la Zona A4 Alacant.

Les conclusions a la trobada les posarà el professor Armant Ortuño, membre del IUACA. Clausuraran Joaquín Melgarejo i Joan Piquer Huerga, director general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana.

 

Més informació i inscripcions

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464