Saltar apartados

Inaugurat el Seminari del IUACA sobre gestió de Residus Sòlids Urbans les conclusions del qual s'exposen aquesta vesprada

 

Alacant. 11 de març de 2016

Ple absolut a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant, avui 11 de març, en la inauguració del Seminari "Aspectes econòmics i tècnics en la gestió dels RSU en la província d’Alacant" organitzat per l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant (IUACA) i CampusHabitat5U, mostra de l’interès que té la qüestió dels residus sòlids urbans (RSU), com gestionar-los, reciclar-los i aprofitar-los. En aquest sentit, ha parlat el director del IUACA, Joaquín Melgarejo, director del IUACA i del seminari i integrant de la taula inaugural, en assenyalar que la fi és aconseguir que els residus siguen recursos i poder arribar a l’abocament zero. Aquests dos objectius –com ha aclarit– naixen del Pla Estatal Marc de Residus 2016-2022 (PEMAR), aprovat el passat 6 de novembre en Consell de Ministres, i la finalitat dels quals és «orientar la política de RSU a Espanya en els pròxims anys, impulsar les mesures necessàries per a la millora de les deficiències detectades i modernes actuacions que ens marca Europa de disposar de plans de gestió de residus davant de la finalització del vigent pla de RSU.» Hi preveu residus d’una índole molt diversa, siguen domèstics, agraris, sanitaris, industrials, sòls contaminats, etc. El PEMAR té com a objectiu que vol aconseguir el 50% de reciclatge de residus municipals que marca Europa per al 2020. La prioritat és la prevenció, seguida del reciclatge, entre d’altres objectius. En aquesta qüestió, ha remarcat Melgarejo, «el Ministeri no detalla el finançament que tindrà per a fer-ho».

Què fer amb els RSU és un dels problemes principals que afecten les ciutats. El director del IUACA ha fet referència a diversos estudis que anomena a aquesta edat Antropoceno, «on els humans dominen la superfície de la terra i suggereixen que la superfície s’està veient alterada per la producció de materials duradors, la qual cosa significa que hem entrat en una autèntica “edat del plàstic”».

Manuel Palomar, rector de la UA, ha presidit i moderat la taula, en la qual han participat Francisco Javier Sendra, diputat autonòmic de Medi Ambient, Energia i Residus Sòlids de la Diputació Provincial d’Alacant, Julià Álvaro Prat secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana. Palomar ha volgut destacar el fet d’estar emmarcat aquest seminari en el Campus d’Excel·lència C5U, «que uneix les cinc universitats i finança el govern d’Espanya per a la sostenibilitat del territori».

Dirigit per Joaquín Melgarejo Moreno, director del IUACA, i coordinat pels professors Martín Sevilla Jiménez, del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada, i Armando Ortuño Padilla, del Departament d’Edificació i Urbanisme, la jornada contínua durant tot el dia.

 

Notícies relacionades:

Els màxims responsables en Residus Sòlids Urbans participen el divendres en la UA en el Seminari del IUACA

 

Jornades_Residus_Solguts_urbans1
Jornades_Residus_Solguts_urbans2
Jornades_Residus_Solguts_urbans3

 

Fotografies: Roberto Ruiz. Taller d’Imatge (FGUA).

Peu de foto: Acte inaugural del Seminari "Aspectes econòmics i tècnics en la gestió dels RSU a la província d’Alacant" organitzat per l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant (IUACA) i CampusHabitat5U.

D’esquerra a dreta, Francisco Javier Sendra, diputat autonòmic de Medi Ambient, Energia i Residus Sòlids de la Diputació Provincial d’Alacant; Manuel Palomar, rector de la UA; Julià Álvaro Prat secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana; i Joaquín Melgarejo, director del IUACA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464