Saltar apartados

La Càtedra de l'Empresa Familiar inicia una nova etapa amb la incorporació de Manuel Peláez Castillo

Aquest dilluns s’ha signat el conveni entre la Universitat d’Alacant, l’Institut de l’Empresa Familiar, la Fundació Manuel Peláez Castillo, Mercadona i l’Associació de l’empresa Familiar d’Alacant

L’objectiu de la Càtedra se centra en la formació de professionals en l’àmbit de l’empresa familiar i també en l’estudi i la investigació de la seua realitat específica
 

Catedra_MPelaez1
Catedra_MPelaez2
Catedra_MPelaez3

 

Alacant. Dilluns 7 de març de 2016

La Càtedra Manuel Peláez Castillo de l’Empresa Familiar de la Universitat d’Alacant inicia avui la seua nova etapa amb la incorporació del nom del fundador d’Ecisa i fundador de l’Associació de l’Empresa Familiar a Alacant, una modificació aplaudida per totes les parts que formen la Càtedra.

La signatura del conveni de la Càtedra, que està en funcionament des de l’any 2003 s’ha realitzat en la sala Multimèdia de l’edifici de Rectorat de la UA per part del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; el president de la Fundació Manuel Peláez Castillo, Javier Peláez; el director de relacions externes de Mercadona, Luis Consuegra; el president de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant i del Grup Marjal, Francisco Gómez i Juan Francisco Corona, director general de l’Institut de l’Empresa Familiar.

La secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Algarra, de qui depenen la càtedres institucionals, ha destacat la Universitat com un “fòrum de trobada que analitza qüestions d’interès i l’empresa familiar n’és una de gran rellevància per a la societat i un exemple de col·laboració entre la universitat, les empreses i les institucions”.

El rector ha incidit en la importància de l’instrument que suposen les càtedres per a les relacions entre les universitats i les empreses, ha assenyalat a l’Empresa Familiar com un dels “motors econòmics de la nostra societat, un fet per tant de prou rellevància com per a ser tingut molt en compte per la Universitat” i ha destacat la figura de Manuel Peláez Castillo, “la intensa relació que té amb la Universitat d’Alacant des dels seus inicis” i la “petjada inesborrable que ha deixat en la nostra Universitat de la qual posseeix la Medalla d’Or i el Premi Maisonnave”.

Luis Consuegra, representant de Mercadona, ha posat sobre la taula la col·laboració de l’empresa que representa des dels inicis de la Càtedra “en la qual hem tractat de transmetre el funcionament i el model de gestió que apliquem, convençuts de la importància de les sinergies entre universitat i empresa”.

Javier Peláez, president de la Fundació Manuel Peláez Castillo, ha mostrat la seua felicitat tant personalment com per la Fundació” i ha recordat “com d’important va ser per a Manuel Peláez Castillo la Universitat d’Alacant, a la qual va estar vinculat des dels inicis”.

El president de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant, Francisco Gómez, s’ha unit als elogis a Manuel Peláez Castillo “a qui devem aquesta Càtedra” i ha assenyalat la importància d’aquesta “en la qual no solament s’investiga i generen coneixements, sinó que també es recalca especialment en l’aplicació pràctica”.

Juan Francisco Corona, director general de l’Institut de l’Empresa Familiar, ha destacat la importància de la figura de Manuel Peláez Castillo en l’Empresa Familiar i ha defensat la utilitat de la Càtedra que ara porta el seu nom per a millorar l’eficiència de les empreses familiars.

 

Continguts

El director de la Càtedra, el professor Fernando Olivares, ha assegurat que és “un honor dirigir la Càtedra Manuel Peláez Castillo de l’Empresa Familiar” i ha explicat que aquest mateix dilluns comença el curs de Gestió de l’Empresa Familiar, “vaixell almirall de la nostra Càtedra, que té 20 professors, 10 empreses col·laboradores i que ha desbordat en aquesta edició les previsions de matriculació d’alumnes”.

Olivares també ha tret el vedat d’altres activitats previstes com jornades sobre perspectiva jurídica de l’empresa familiar, un curs sobre intangibles (els valors que diferencien aquest tipus d’empreses”, un curs sobre la imatge dels empresaris familiar a Alacant o reproduir l’estudi de l’Empresa Familiar que fa l’Institut per a tota Espanya, però centrat a Alacant o la Comunitat Valenciana.

 

Presentació Estudi Empresa familiar a Espanya

Dia: Dilluns 7 de març

Hora: 16.45 hores

Lloc: Sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA

 

En la presentació de l’informe participaran els mateixos protagonistes de la signatura del conveni a les 13 hores a més del subdirector general adjunt de la Direcció Territorial València-Múrcia del Banc de Santander, Antonio Valldecabres, patrocinador de l’estudi.

A les 17.20 hores, el director general d’Institut de l’Empresa Familiar pronunciarà la conferència « La empresa familiar en España (2015): aspectos económicos y empresariales».

Després de la conferència, a les 18 hores, una taula redona analitzarà la visió de l’empresari en l’empresa familiar amb la participació de:

Isabel del Sol, directora de la Xarxa de Càtedres de l’IEF (moderadora)

Francisco Gómez, president d’AEFA i de Grup Marjal

Carmen Berbegal, responsable Internacionalització d’Actiu

Pablo Sánchez, president de Sánchez Chillón, advocats

D. Pablo Sánchez, President de Sánchez Virolat, Advocats

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464