Saltar apartados

La cinquena edició de Geogimcana Alacant de la UA per a estudiants tindrà lloc demà dijous

La celebració d’aquesta està motivada l’escàs pes de les activitats de camp amb contingut geològic en l’ensenyament secundari actual.

 

Geoyincana1
Geoyincana2
Geoyincana3
Geoyincana4
Geoyincana5
Geoyincana6
Geoyincana7

Fotografies cedides pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient de la Universitat d’Alacant.

 

Alacant, 9 de març de 2106

Per cinquè any consecutiu, el Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant està fent la Geogimcana Alacant. La primera sessió es va desenvolupar el passat dijous 3 de març del 2016, i la segona i última d’enguany es farà demà, dijous dia 10 de març. Aquesta activitat s’emmarca dins de les activitats de promoció universitària que fa aquest departament, i està dirigida als estudiant d’ESO i Batxillerat dels instituts de les poblacions properes a Alacant. L’objectiu de l’activitat és acostar la Geologia als joves estudiants de Secundària per mitjà d’activitats a l’aire lliure.

L’ensenyament de la Geologia no es pot concebre sense una dedicació important a les activitats de camp. La Geologia és una ciència natural, i com a tal, aconsegueix la màxima i millor expressió en contacte directe amb la naturalesa. Les cada vegada més escasses activitats de camp amb contingut geològic en l’ensenyament secundari, ha motivat l’organització de la Geogimcana Alacant. Per a això, s’ha triat el paratge del Cap de l’Horta al costat de la localitat de Sant Joan d’Alacant, on l’entorn litoral ofereix un escenari perfecte per a l’aprenentatge de les Ciències de la Terra.

L’activitat consisteix en un itinerari a peu per la platja de Sant Joan i el Cap de l’Horta, amb monitors fixos en cadascuna de les parades. Els organitzadors combinen parades “explicatives”, en les quals especialistes ajudaran els estudiants a interpretar els trets geològics més característics de l’itinerari, amb d’altres en les quals els estudiants, en petits equips, hauran de resoldre alguns problemes i exercicis. A més, l’itinerari es complementa amb algunes activitats més lúdiques, perquè els participants gaudisquen d’una jornada interessant i amena.

La jornada es duu a terme gràcies a l’estreta col·laboració entre professors i alumnes del grau en Geologia de la Universitat d’Alacant, on es transmeten diferents continguts que van des de la Història de la Terra als detalls geològics que es poden contemplar en el Cap de l’Horta, com les evidències de l’última glaciació, les faunes marines que van viure en l’antic Mediterrani o l’edat de les roques del cap que es remunten fins a fa 10 milions d’anys.

Durant aquests cinc anys de Geogimcana, hi han participat prop de 80 instituts de la província i més de 5.000 estudiants d’Educació Secundària, als quals s’ha intentat transmetre les bases de la cultura geològica per a entendre i reflexionar sobre el nostre entorn natural, com també la nostra passió per les Ciències de la Terra.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464