Saltar apartados

La primera càtedra conjunta de les Universitats d'Alacant i València veu la llum a Ontinyent

Les dues universitats, l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i Eset Espanya signen el conveni per crear una càtedra “d’innovació i configuració de territoris intel·ligents”

 

Ontinyent1
Ontinyent2
Ontinyent3
Ontinyent4
Ontinyent5

 

Ontinyent. Dijous 10 de març del 2016

La primera càtedra conjunta de les Universitats de València i Alacant ja és una realitat, i veu la llum a Ontinyent. Els rectors de les dues universitats, Esteban Morcillo i Manuel Palomar; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el director general de Caixa Ontinyent, Vicente Penadés; i el gerent d’Eset Espanya, Vicente Coll, han signat el conveni que permet posar en marxa la “Càtedra Universitària Ajuntament d’Ontinyent-Caixa Ontinyent-Eset per a la innovació i configuració de territoris intel·ligents”.

Es tracta d’una càtedra radicada al Campus d’Ontinyent, que tindrà una dotació de 30.000 euros anuals per a activitats, i que estarà codirigida pels professors Vicente Cerverón (UV) i Josep Antoni Ybarra (UA).

Segons s’exposa en el document, l’acord respon a les inquietuds comunes de totes les entitats implicades per a fomentar la innovació i una emprenedoria territorial integrada “que faça compatible la competitivitat econòmica, el benestar social, la sostenibilitat ambiental i la disminució dels desequilibris territorials”.

Manuel Palomar ha destacat que la càtedra “permet generar sinergies entre las universitats i el teixit productiu amb l’objectiu de treballar una estructura estable destinada a l’estudi, l’aplicació i la divulgació dels processos relacionats amb els territoris intel·ligents”, tot amb un caràcter pioner que també coincidia a destacar Esteban Morcillo, qui incidia que “aquesta càtedra té com a raó de ser respondre les necessitats del territori d’Ontinyent, i innovar entre totes les parts implicades per constituir un territori intel·ligent”, remarcava.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que amb aquest acord “demostrem novament que junts som més i que la unió fa la força, i donem un nou pas al projecte ‘Ontinyent, Ciutat Universitària’ que vam encetar l’any 2011 amb l’ajuda de la UV i Caixa Ontinyent. Amb la càtedra aconseguim una estructura acadèmica estable destinada a estudiar les capacitats innovadores del nostre territori, i reunir un grup d’investigadors per dissenyar i desenvolupar un pla per a la innovació social i empresarial que convertisca Ontinyent i el seu entorn en un espai més competitiu, modern i intel·ligent”, destacava.

Des d’Eset Espanya, Vicent Coll mostrava el seu agraïment “perquè s’haja tingut en compte la nostra empresa per a un projecte tan important per a la ciutat, ja que nosaltres sempre estarem disposats a fer el que siga per Ontinyent”; mentre que Vicent Penadés incidia que aquest acord “encaixa perfectament dins de les línies estratègiques de la nostra obra social, per a revertir els beneficis que obtinguem allà on són generats”.

El director general de Caixa Ontinyent, que mostrava la predisposició de l’entitat “a aportar els nostres coneixements sobre economia”, feia una al·lusió especial al paper desenvolupat per l’alcalde d’Ontinyent: “Jorge Rodríguez que ha sigut el Bosón de Higgs que ens ha unit a tots, un a un, i ha aconseguit portar el lideratge d’aquest projecte, per la qual cosa li donem l’enhorabona”, concloïa.

La càtedra preveu la realització d’activitats formatives, culturals, d’investigació i de projecció universitària orientades al coneixement i la difusió permanent del desenvolupament territorial d’Ontinyent, i en particular, de la innovació, com ara investigacions; jornades i cursos de formació; publicacions i exposicions; premis; conferències; publicacions, o promoció de trobades nacionals i internacionals d’experts sobre temes d’interès, entre d’altres. A més a més, s’estableix la creació d’una comissió mixta per al compliment dels compromisos i el seguiment de la marxa del conveni, formada per representants de totes les entitats implicadeActualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464