Saltar apartados

La UA i la Clínica Vistahermosa creen un pioner sensor per a triar l'embrió més viable en reproducció assistida

 

Alacant. Dilluns, 7 de març de 2016

L'Institut d'Electroquímica Aplicada de la Universitat d'Alacant i la Unitat de Reproducció Vistahermosa treballen, des del 2010, en una investigació pionera a escala internacional que permet realitzar el procés d'implantació de l'embrió amb les màximes garanties d'èxit. El projecte, «Mètodes electroquímics aplicats en tècniques de reproducció assistida», ha derivat en el disseny i la construcció d'un sensor electroquímic que permet l'anàlisi dels canvis metabòlics de l'embrió, capaç de detectar-ne la viabilitat i possibilitats d'implantació i desenvolupament evolutiu. L'objectiu no és un altre que millorar les taxes d'implantació seleccionant el millor embrió resultant de la fecundació in vitro.

A diferència dels existents, es tracta d'un mètode senzill, pràctic i de baix cost que serveix de gran ajuda a la qualitat de selecció embrionària en processos de reproducció assistida, optimitzant els resultats i evitant els embarassos múltiples amb la transferència d'un únic embrió.

Actualment ja s'ha iniciat l'última etapa de col·laboració amb l'Institut Universitari d'Electroquímica en la qual s’avaluarà l'eficàcia del biosensor electroquímic durant un període de setze mesos per a determinar la seua aplicació pràctica.

El projecte està dirigit, per part de l'Institut Universitari d'Electroquímica, pels professors Jesús Iniesta i Vicente Montiel, i pel doctor Jesús López, director de la Unitat de Reproducció Vistahermosa amb la col·laboració del responsable del laboratori del centre, Juan Manuel Moreno.

I.U. d'Electroquímica

El Grup d'Electroquímica Aplicada i Electrocatàlisi de la Universitat d'Alacant ha desenvolupat aquest biosensor amperimètric electroquímic d'alta sensibilitat i estabilitat per a la seua aplicació en la determinació de lactat, metabòlit present en els medis de cultiu embrionari i vital durant els primers dies del desenvolupament embrionari.

El major o menor consum d'aquest metabòlit durant el creixement de l'embrió humà pot oferir informació sobre la qualitat i viabilitat de l'embrió, de manera que l'embriòleg dispose d'una eina addicional per a fer una òptima selecció i transferència a l'úter de la dona en tècniques de reproducció assistida. A més, el biosensor electroquímic és de fàcils ús per a qualsevol tècnic de laboratori, de manera que l'elèctrode es connecta a un adaptador i al cap d’uns minuts s'obté la mesura de la concentració de lactat.

 

Foto_sensor1 Foto_sensor2

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464