Saltar apartados

La Universitat d'Alacant organitza unes Jornades Saludables de Donació de Sang

Els pròxims dies 8 i 9 de març tindran lloc a la Universitat d'Alacant les Jornades Saludables de Donació de Sang, en el marc del projecte Universitat Saludable

 

Sang1

 

Sang2

 

Alacant. Dilluns 7 de març

Any rere any hem organitzat a la Universitat d'Alacant espais per a la donació de sang en col·laboració amb el Centre de Transfusions d'Alacant. I any rere any s'han vingut superant les xifres de donants. En concret, l'última jornada celebrada es van aconseguir més de sis-cents donants, dels quals més de dos-cents cinquanta ho feien per primera vegada. Aquestes xifres converteixen la Universitat d'Alacant en el centre on més donacions es fan de tota la província.

Davant d’aquesta creixent oferta de la comunitat universitària i atès que el Centre de Transfusions no pot aportar major nombre de recursos humans (en aquests dos dies es desplaçarà tot el personal disponible a la Universitat d'Alacant), es va decidir prolongar en un dia les jornades de donació, de manera que totes les persones que vulguen puguen fer donació de sang.

Per a fer-ho es disposaran quatre punts de donació el dia 8, dels quals tres seran en horari continu de 09.30 a 20.00 (aulari I sud, aulari II 1a planta i Facultat d'Educació) i un punt a l'edifici del Rectorat en horari de 09.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.00. El dia 9 continuaran actius els punts de donació de l'aulari I, aulari II en horari de 09.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 i en la Facultat d'Educació de 09.30 a 14.00.

Però, a més, aquesta vegada les jornades es converteixen en una autèntica intervenció comunitària de promoció de la salut en la qual estudiants de diferents cursos de la titulació de grau d'Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut i estudiants de la Facultat d'Educació participaran com a promotors de donació per tot el campus i al llarg dels dos dies. Per a fer-ho s'han vingut preparant estudiants de quart curs d'Infermeria que actuaran com a coordinadors de promoció de la resta d'estudiants (fotografia). D'aquesta manera, les jornades no solament cobreixen l'important objectiu d'obtenir una sang tan necessària per a múltiples intervencions sanitàries, sinó que es converteixen en una acció promotora de salut en la qual la participació de la comunitat universitària i la seua sensibilització en un tema de tanta transcendència és element destacable i fonamental en el repte de superar les xifres aconseguides de donants i de sensibilitzar la comunitat universitària entorn de la donació de sang i els seus beneficis individuals i col·lectius per a la salut.

Donar sang, doncs, és un acte saludable i d'una gran solidaritat per a molta gent que en molt diverses circumstàncies pot salvar la vida gràcies a aquesta donació.

Finalment cal destacar que per a donar sang tan sol cal tenir en compte unes senzilles condicions que es concreten en:

• Tenir entre 18 i 65 anys d'edat

• Trobar-se bé de salut.

• Tenir un pes mínim de 50 kg.

• Anar proveït de DNI, permís de conduir o passaport.

• No fa falta estar en dejú

• És important beure líquid abundant abans de la donació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464