Saltar apartados

La Universitat d'Alacant referent en la formació per a la gestió pesquera en el Mediterrani

El secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani visita el campus per a intensificar la col·laboració amb la institució acadèmica

 

 

Alacant. Dimecres, 9 de març de 2016

Amb l’objectiu d’estrènyer la col·laboració amb el Màster en Gestió Pesquera Sostenible que organitza la Universitat d’Alacant, el pròxim divendres 11 de març el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, acompanyat del responsable d’Assumptes Jurídics i Institucionals d’aquesta organització, Nicola Ferri, i la responsable del projecte de Coordinació en Suport de l’Ordenació Pesquera en el Mediterrani Occidental i Central (Fao-Copemed), Pilar Hernández, visiten el campus de la UA.

Durant la trobada, es tractaran els possibles temes de pràctiques i treballs de finalització de màster dels estudiants de la Universitat d’Alacant per al pròxim curs en la CGPM i la FAO en el marc del conveni de pràctiques que hi ha entre les dues institucions. D’altra banda, se cercarà intensificar la col·laboració per a la formació d’especialistes en gestió sostenible dels recursos marins tant en el marc del màster com mitjançant la realització de cursos específics.

En finalitzar la reunió, visitaran la reserva marina de Tabarca acompanyats del director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana, Rogelio Llanes, i representants de l’Ajuntament d’Alacant i del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, administracions responsables de la gestió d’aquesta reserva que, sens dubte, és un exemple de bones pràctiques en la gestió de la pesca en el Mediterrani.

A la vesprada, els participants es reuniran amb l’alumnat del màster per a intercanviar impressions sobre els reptes de la gestió pesquera en el Mediterrani.

Comissió General de Pesca del Mediterrani

La CGPM és una organització regional de pesca establida a l’empara de la FAO que va iniciar les activitats l’any 1952 amb l’objectiu de promoure el desenvolupament, la conservació, la gestió racional i la millor utilització dels recursos vius marins com també l’aqüicultura en el Mediterrani i el Mar Negre.

El Màster en Gestió Pesquera Sostenible que organitza la UA té la col·laboració de l’Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa del Centre Internacional d’Alts Estudis Agronòmics Mediterranis (CIHEAM) i la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA).

Notícies relacionades

Investigadors de la UA i de l’Institut Español d’Oceanografia recomanen noves mesures en el marc de la nova Política Pesquera Comuna

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464