Saltar apartados

Ciència i art s'uneixen en l'exposició "Litòfons. Els sons de les pedres"

L'artista mexicana Yoliztli Villanueva mostra una instal·lació d'escultures sonores creada amb la col·laboració del geòleg i professor de la Universitat d'Alacant Hugo Corbí

Situada al Centre Municipal de les Arts, a la plaça de Quijano d'Alacant, aquest divendres 4 de novembre de 2016 acollirà un concert i un recital de poesia

 

So_pedres1
So_pedres2
So_pedres3

 

Alacant. Dijous, 3 de novembre de 2016

Ciència, escultura i música s'uneixen fins al pròxim 14 de novembre de 2016 en el Centre Municipal de les Arts, plaça de Quijano d'Alacant, de la mà la “Litòfons. Els sons de les pedres”. Emmarcada en el projecte So de les Pedres, és una recerca teoricopràctica per mitjà d'escultures de caràcter sonor que s’endinsa en diverses expressions artístiques, així com en altres àrees del coneixement com són les ciències de la terra.

De l'artista mexicana Yoliztli Villanueva, la mostra acull escultures sonores creades amb la col·laboració del geòleg i professor del Departament Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d'Alacant, Hugo Corbí. Unes trenta figures, elaborades amb diferents tipus de roques –sedimentàries, volcàniques, metamòrfiques, etc.– formen part del conjunt de l'exposició.

“La confluència d'artistes sonors, escultors i geòlegs ha suposat el punt de partida per a plantejar, per la banda de la producció científica, noves línies de treball d'exploració geocientífica amb litòfons”, assenyala el professor de la UA. “La meua aportació està centrada bàsicament en qüestions científiques per a caracteritzar els tipus de pedra i el so que emeten quan s’hi percudeix, per a establir una correlació entre litologia i resposta acústica”, afegeix.

En concret, el camp més explorat del projecte ha sigut la realització de concerts, en col·laboració i experimentació amb músics de diverses tendències on es conjuguen els sons petris, essencialment de percussió directa pedra amb pedra, instruments convencionals de percussió o corda i, en algunes ocasions, efectes electrònics.

 

Recital poètic

Dins del calendari d'esdeveniments de l'exposició, aquest divendres 4 de novembre de 2016, a les 20 hores, en el mateix Centre Municipal de les Arts, tindrà lloc un concert i un recital de poesia. Titulat “El so de les pedres i de la poesia”, hi participaran l'artista Yoliztli Villanueva i el poeta José Luis Rico, coordinador de l'aula de poesia de la Universitat Permanent de la UA (UPUA).

Vídeo: Escultura Sonora

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464