Saltar apartados

El Claustre de la Universitat d'Alacant tria Cecilia Gómez com a defensora universitària

 

Nova_Defensora_universitària1
Nova_Defensora_universitària2
Nova_Defensora_universitària3

IMATGES de la sessió del Claustre amb la taula presidencial i la Defensora Universitària electa rebent les felicitacions d’altres claustrals

 

Alacant. Dimarts, 22 de novembre de 2016

Amb una àmplia majoria de vots, un total de 184 a favor, el Claustre de la Universitat d’Alacant ha triat Cecilia Gómez com a nova defensora universitària. La que fóra vicerectora de Qualitat i d’Estudis en les dues últimes legislatures, primer amb Ignacio Jiménez Raneda i després amb Manuel Palomar, concorria com l’única candidata amb un objectiu clar “contribuir a la millora de la qualitat de la Universitat en totes les actuacions d’aquesta, i facilitar el desenvolupament personal i professional de la comunitat universitària”, com ella mateixa apuntava. En definitiva, “convertir-se en un element de millora de la convivència en la nostra Universitat, a través de l’aplicació de recomanacions i accions de millora consensuades per tota la comunitat universitària”, ha dit.

Gómez, que ha rebut la notícia per boca del rector des del pati de butaques del Paranimf, ha expressat la seua alegria i ha agraït la confiança dipositada. Manuel Palomar ha felicitat la nova defensora i ha agraït i destacat la faena del seu antecessor, el catedràtic de Construccions Arquitectòniques, Miguel Louis Cereceda, en el lloc des del 2007.

Vinculada a la Universitat d’Alacant des de fa més de 30 anys, Cecilia Gómez ha recordat que el lloc de defensora “no està sotmès a mandat imperatiu de cap instància universitària, les seues actuacions han de fer-se d’acord amb els principis d’independència i autonomia” i ací radicarà el seu esforç, “compaginar el respecte a la dignitat i els drets personals amb el respecte als òrgans”.

 

Un perfil acadèmic i de gestió

Nascuda a Cieza (Múrcia) l’any 1960 i resident a la ciutat d’Alacant des del mateix any, Cecilia Gómez és llicenciada en Química per la Universitat d’Alacant. Es va incorporar com a professora al Departament de Química Orgànica el 1986, on actualment és catedràtica d’universitat on, a més, és membre de l’Institut de Síntesi. Les línies d’investigació que ha seguit actualment estan centrades en la síntesi orgànica a través de compostos organometàl·lics i en la preparació i la utilització de polímers com a catalitzadors i suport en síntesi orgànica.

Ha impartit docència en tots els cicles del sistema universitari i ha participat en un bon nombre de projectes d’investigació, com també en diversos projectes d’innovació docent, amb l’objectiu de contribuir a la millora del disseny, la implantació, el seguiment i l’avaluació dels processos d’ensenyament-aprenentatge. Des del 1992 ha exercit diversos càrrecs de gestió acadèmica i, entre aquests, els de secretària del Departament de Química Orgànica durant sis anys. Ha sigut coordinadora del Secretariat d’Instrumentació Científica i Suport a la Investigació (2001-2005), directora del Secretariat d’Instrumentació Científica i Tecnologia (2005-2008), vicerectora de Planificació Estratègica i Qualitat (2008-2012) i Vicerectora d’Estudis, Formació i Qualitat des del 2012 fins al maig del 2016.

 

Vot electrònic

Un altre dels punts destacables de l’ordre del dia, a més de l’informe de gestió fet pel rector, ha sigut l’aprovació de la Normativa de vot electrònic de la Universitat d’Alacant. Com ha argumentat la secretària general, Esther Algarra, “l’objectiu és millorar l’eficiència dels procediments i permetre un estalvi de costos, mitjançant la utilització de mitjans electrònics en aquells processos electorals en els quals s’hi determine”. Es tracta d’un primer pas en la voluntat d’avançar en aquest sentit perquè en un futur es puga generalitzar en tots els processos electorals.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464