Saltar apartados

El Consell Social de la Universitat d'Alacant emet informe favorable al nou grau en Relacions Internacionals

 

Alacant. Dimecres, 23 de novembre de 2016

La Comissió d'Assumptes Acadèmics del Consell Social, que presideix Francisco Martín Irles, ha emès el seu informe favorable a la proposta de la Universitat d'Alacant d'engegar un nou grau en Relacions Internacionals. Així s'ha decidit en la reunió tinguda aquest matí al despatx del president del Consell al campus de Sant Vicent. Els representants de l’esmentada comissió han coincidit a assenyalar que la nova titulació «està en la línia d'acostar els estudis superiors a les realitats socials i a les necessitats del mercat laboral, un aspecte que és tingut molt en compte pel Consell».

El grau de Relacions Internacionals ha sigut dissenyat per a preparar professionals altament qualificats en aquesta àrea de coneixement amb l'objectiu de proporcionar a l'estudiant una formació teòrica i pràctica que li permeta afrontar amb èxit totes aquelles professions enfocades a la direcció, gestió, coordinació i anàlisi en el marc de la societat internacional.

En línia amb l'argumentació que ha esbossat el Vicerectorat d'Estudis, el Consell Social ha remarcat que l'increment de les relacions internacionals entre actors de naturalesa molt diversa, l'aparició de nombroses organitzacions internacionals per a la gestió d'interessos comuns de la comunitat internacional, i fins i tot, d'organismes d'integració regionals més enllà de la Unió Europea, «fa especialment necessària la formació de graduats amb un sòlid perfil de formació internacional que puguen encarar els reptes d'un món cada vegada més global, interdependent i intercultural».

Es tracta d'uns estudis de gran tradició a països anglosaxons, com els EUA i el Regne Unit, que cada vegada tenen més demanda a Espanya. Amb l'informe del Consell Social es fa un gran pas endavant en la implantació d'aquests estudis que tenen com a principal objectiu, tal com ha explicat el vicerector d'Estudis, Enrique Herrero, «la formació d'experts en el camp de les relacions internacionals públiques i privades que, des de les institucions, empreses o organitzacions en les quals treballen, sàpien actuar i influir en la presa de decisions optant sempre per models de raonabilitat i excel·lència».

 

ConsellSocial_1
ConsellSocial_2
ConsellSocial_3
En les IMATGES, diferents moments de la reunió

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464