Saltar apartados

Francis Mojica reivindica el paper de la investigació en la societat durant el lliurament dels premis Jaume I

L’investigador de la UA i descobridor del sistema CRISPR ha intervingut en representació dels guardonats en aquesta edició dels premis de la Generalitat Valenciana

 

Alacant. Dilluns, 28 de novembre de 2016

De mans del Rei Felip VI, l’investigador de la Universitat d’Alacant, Francis Mojica, rebia el reconeixement més alt del Consell al seu treball en el camp de la investigació bàsica. El premi Jaume I que reconeix la labor feta per Mojica i l’equip que dirigeix, el grup d’investigació de Microbiologia Molecular, responsables del descobriment del sistema CRISPR, que ha obert la porta a investigadors de tot el món en el seu treball amb la informació genètica.

Francis Mojica va ser l’encarregat d’intervenir en l’acte en representació dels guardonats en aquesta edició dels premis Jaume I, que cada any concedeix la Generalitat Valenciana. Les seues paraules es van dirigir a reivindicar el paper de la investigació i dels investigadors en la societat i en l’evolució d’aquesta, “partim de la base que la societat en el nostre país no està interessada en com es desenvolupa un producte comercial o en què consisteix la investigació que fem”, cosa que canvia quan “aconseguim transmetre aquesta informació, fent-la atractiva i comprensible”, afirmava davant un auditori presidit pel Rei Felip VI.

Francis va explicar que la seua intenció és la de reinvertir part del premi en la investigació, també es va referir als joves investigadors “que s’han vist obligats a seguir desenvolupant la seua faena a l’estranger”, i va reclamar que “es frene la fugida de cervells”.

reyes_premios_jaime_20161124_04

  Font: Casa Reial

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464