Saltar apartados

Francis Mojica rep el XVI Premi Alberto Sols a la Tasca Investigadora en Ciències de la Salut

 

Alacant. Dimarts, 29 de novembre de 2016

El professor titular del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant ha obtingut el Premi Alberto Sols a la Millor Tasca Investigadora en les Ciències de la Salut, dotat amb quinze mil euros. Així ho va decidir el passat 25 de novembre un jurat en el qual participen, entre altres, diferents membres del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

L'objectiu d'aquests premis, tal com proclama la convocatòria, és «reconèixer i estimular la dedicació científica i la tasca investigadora en el marc de les ciències de la salut a la Comunitat Valenciana». Els premis, de caràcter biennal, porten el nom de l'insigne científic de Saix Alberto Sols, que va ser el primer premi Príncep d'Astúries de Ciències. Convocats el passat mes de juliol, es concedeixen en les categories de Millor Tasca Investigadora, dotat amb quinze mil euros, i Millor Treball Científic, amb sis mil.

En la modalitat de Millor Treball Científic, el guardó serà lliurat al doctor Rubén Francés Guarinós, investigador principal del Sistema Nacional de Salut de l'Hospital General Universitari d'Alacant. Guarinós és, a més, professor assistent d'Immunologia de la Facultat de Medicina de la Universitat Miguel Hernández.

Els Premis Alberto Sols estan organitzats per l'Ajuntament de Saix, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d'Alacant, la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

El jurat d’aquest any ha estat format per Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la UA; Juan Riese, assessor científic i tècnic en l'Oficina de Projectes Europeus; Manuel Jordán, vicerector d’Investigació i Innovació per la Universitat Miguel Hernández; Cessar de Haro, investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques en el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa; Francisco Iborra Rodríguez, investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques en el Centre Nacional de Biotecnologia; Vicente Gil Guillén, premiat ex aequo a la Millor Tasca Investigadora en l'anterior edició; Noemí Briones Vilar, secretària de l'Ajuntament de Saix, i la Junta Rectora dels Premis Alberto Sols.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464