Saltar apartados

Rosa María Calaf parlarà a la UA de la imatge de les persones majors que projecten els mitjans de comunicació

La periodista oferirà una anàlisi des de la seua experiència pròpia en la trobada organitzada per la Universitat Permanent

Imatge_majors_VAL

 

Alacant. Dilluns, 28 de novembre de 2016

La periodista, advocada i llicenciada en Ciències Polítiques, Rosa María Calaf protagonitzarà el pròxim divendres, dia 2 de desembre, una nova edició de l’Observatori Permanent de Majors i Mitjans de Comunicació, MAYMECO, de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant. L’objectiu d’aquesta trobada és posar en comú la imatge dels majors que projecten els mitjans de comunicació. Amb més de 26 anys de carrera periodística per tot el món, Calaf tractarà la qüestió des de la perspectiva que li aporta l’experiència, desenvolupada al voltant de 200 països. Coneguda principalment per la seua faena en TVE, s’ha convertit en la més veterana de les corresponsals de l’ens públic. Ha sigut guardonada al llarg de la seua trajectòria amb una trentena de premis i reconeixements. És doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i per la UMH, d’Elx i ha rebut, entre d’altres, el premi Ondas a la millor labor professional, el Women Together de Nacions Unides i el “A toda una vida” de l’Acadèmia de la Televisió.

La cita, d’entrada lliure i limitada a la capacitat de la sala, tindrà lloc en la sala d’actes de l’aulari II, a les 11:00 hores.

 

Què és l’Observatori?

El MAYMECO s’organitza al voltant de la investigació, la formació i la transferència amb l’objectiu de contribuir a la definició i la difusió d’una imatge de les persones majors actual, real i no estereotipada. Entre les principals línies de treball destaquen la investigació empírica i l’anàlisi de la imatge que els mitjans de comunicació transmeten sobre les persones majors, la revisió, l’estudi i la crítica de l’activitat investigadora rellevant sobre persones majors i mitjans de comunicació, el desenvolupament d’iniciatives que contribuïsquen a difondre i promoure una imatge de les persones majors positiva, real i actual i la difusió i la divulgació d’iniciatives públiques i privades que posen en valor el pes social, demogràfic i econòmic de persones majors en la nostra societat.

Entre altres figures d’interès, ha tingut la col·laboració d’importants figures del periodisme, com Iñaki Gabilondo, que va ser l’encarregat de clausurar l’activitat de l’Observatori durant el curs acadèmic 2012-13.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464