Saltar apartados

Càlida benvinguda en la UA als esportistes de la XXIII Jornada Esportiva d'UPAPSA

Els més de vuit-cents esportistes amb discapacitat intel·lectual que hi han participat han ocupat les zones esportives al llarg de tot el matí per a disputar les diferents proves

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, i el diputat de Benestar de la Diputació d'Alacant, Miguel Zaragoza, han sigut els encarregats d'inaugurar l’acte

 

UPAPSA
UPAPSA2
UPAPSA3
UPAPSA4
UPAPSA5

 

Alacant. Dijous, 10 de novembre de 2016

La XXIII Jornada Esportiva d'UPAPSA s'ha desenvolupat al llarg d'aquest matí a la Universitat d'Alacant amb la participació de més de vuit-cents esportistes amb discapacitat intel·lectual, a més de monitors, arbitres, voluntaris i personal d'UPAPSA i de la UA.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als participants i de inaugurar un acte en el qual també ha participat el diputat de Benestar de la Diputació d'Alacant, Miguel Zaragoza, el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, i la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez.

La Universitat d’Alacant i UPAPSA col·laboren un any més en aquesta Jornada de l’Esport amb l’objectiu d’oferir un espai per a la competició esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. Hi han participat vuit-cents esportistes aproximadament de trenta-cinc centres d’atenció al col·lectiu. Els participants han fet proves esportives en les categories d’atletisme, petanca, eslàlom en cadira de rodes i proves adaptades. Amb aquestes jornades d’esport es busca potenciar l’evolució dinàmica de les persones, la seua autonomia i independència, incidir en la normalització i la integració i formar en els valors intrínsecs a l’esport: cooperació, treball en equip, competitivitat i sacrifici, entre d’altres.

 

Proves

Atletisme. S'han fet carreres de 800, 400, 4x100, 200, 100 i 50 metres llisos, en modalitat masculina i femenina. També sèries de 50 i 25 metres marxa assistida i 50 metres per a cadires de rodes en dues modalitats: autònoms i assistits. A més, concursos de salt de longitud i llançament de pes, modalitats masculina i femenina.

Petanca. Es divideix en tres nivells, per als quals es preveuen diferents graus de suport o assessorament per part del monitor. Cada nivell desenvolupa la seua competició pròpia.

Proves adaptades. Se’n fan tres circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. Els esportistes participen en un d’aquests. S’estableixen diverses rondes, i en cadascuna participen cinc grups que fan rotació per les cinc proves que consta cada circuit.

Eslàlom en cadira de rodes. Se’n fan dos circuits, un per a modalitat de cadira de rodes manual i un altre en modalitat elèctrica. Es fa una ronda de classificació i una altra de final.

 

Reproducir

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464