Saltar apartados

La Universitat d'Alacant entrega demà els Premis a la Trajectòria i la Investigació en Turisme

Organitzats per l'Institut Universitari d’Investigacions Turístiques, l'acte estarà presidit pel rector

 

Alacant. Dilluns, 7 de novembre de 2016

L'Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, IUIT, celebra demà el seu acte anual de lliurament de premis a les millors trajectòries i a la recerca en turisme. Enguany es concediran tres guardons, un a la innovació i dos a la trajectòria.

Presidit pel rector, Manuel Palomar, l’acte tindrà lloc a la sala de graus de la Facultat d'Econòmiques, a les 17 hores. Comptarà, a més, amb les intervencions del vicepresident de la Diputació d'Alacant, Carlos Castillo, el director de l'Ivat-Tur, Francisco Juan Martínez, així com del director i el secretari del IUIT, José Luis Gascó i Josep Antoni Ivars, respectivament.

L'Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant va reprendre el 2011 la iniciativa de l'antiga Escola Oficial de Turisme de lliurar distincions a reconeguts professionals del sector turístic que, entre altres, havien recaigut en Pedro Zaragoza Orts, creador de Benidorm com a destinació turística paradigmàtica o José Orts Serrano, artífex de l'hotel Huerto del Cura, d'Elx. 

En aquesta nova etapa es van instaurar dos premis anuals per a reconèixer la tasca d'agents i empreses del sector turístic de la Costa Blanca, en els quals es reconeixen la trajectòria i la innovació. 


Guardonats en edicions anteriors

El 2011, el premi a la Trajectòria va recaure en Marisa Sempere, directora de Viatges Alacant i Presidenta de l'Associació Provincial d'Agències de Viatges, mentre que el Premi a la Innovació va ser concedit al Grup Magic Costa Blanca pel seu hotel Villa Venecia de Benidorm.

El 2012, el Premi a la Trajectòria va ser concedit a l'escriptor i periodista de turisme Juan Portolés Juan, impulsor i responsable de diverses de les publicacions turístiques més rellevants de la Costa Blanca, entre les quals Top Turisme. Pel que fa al Premi a la Innovació, va ser concedit doblement als Cellers Salvador Poveda, de Monòver, pel seu producte d'enoturisme, i al càmping internacional La Marina, d'Elx, pels seus processos de gestió i comercialització innovadors.

El 2013, el Premi a la Trajectòria Turística va ser concedit al grup Aqualandia-Mundomar, de Benidorm, per la seua llarga i brillant trajectòria en l'oci temàtic. Mentre que el premi a la Innovació va ser concedit a l'Hotel del Joguet d'Ibi, un singular hotel tematitzat situat a l'interior d'Alacant. 

El 2014, el premi a la Trajectòria Turística va reconèixer a l'empresari hoteler Paco Ramón. Per la seua banda, el cuiner Kiko Moya, del restaurant L'Escaleta, i el museu MARQ van ser reconeguts amb el premi a la Innovació en Turisme. 

El 2015, el premi a la Trajectòria va ser concedit a José María Caballé, president de Servigroup, sens dubte un referent imprescindible per al sector turístic en la nostra zona des que el 1970 va fundar la cadena hotelera Servigroup. I el Premi a la Innovació, al president de Sha Wellness Clinic, Alfredo Bataller, un referent internacional en turisme de salut a l´Albir, una idea diferent per a un turisme molt exigent. 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464