Saltar apartados

Una tesi sobre l'obtenció de materials més eficients en piles de combustible, Premi Sant Albert Magne d'Investigació en Química 2016

Els actes per Sant Albert Magne continuen aquesta vesprada amb la graduació de la Facultat de Ciències. La lliçó magistral "Hadronterapia: haces de iones contra el cáncer”, la farà la professora Isabel Abril

 

PREMIE_S.ALBERTO_MAGNE2016_1
PREMIE_S.ALBERTO_MAGNE2016_2
PREMIE_S.ALBERTO_MAGNE2016_3
CONFERÈNCIA_CATAWHISKEY_1
CONFERÈNCIA_CATAWHISKEY_2
CONFERÈNCIA_CATAWHISKEY_3

Acte de lliurament del Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química 2016 i el tast de whisky

 

Alacant. Divendres, 11 de novembre de 2016

El treball “Interfacial reactivity: Model surfaces and tailored shape-controlled nanocatalysts”, fet per la doctora Rosa María Arán, ha sigut guardonat aquest matí amb el XXIV Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química 2016 convocat per la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ).

Emmarcat en l’àmbit de l’Electroquímica i de la Catàlisi Heterogènia, “encara que els estudis que he fet en la meua tesi són de caràcter fonamental, la finalitat pràctica d’aquests seria l’obtenció de materials més eficients per a ser utilitzats en piles de combustible”, aclareix la premiada. “Aquests dispositius són capaços de generar electricitat i produir baixes emissions, és a dir poc contaminants. L’exemple més simple d’aquest tipus de tecnologia és la pila d’hidrogen, que a partir de la combustió d’aquest gas i la reducció de l’oxigen de l’aire és capaç de produir un corrent elèctric, que genera com a únic residu vapor d’aigua. No obstant això, les baixes eficiències d’aquests dispositius estan donades per les limitacions dels materials que s’utilitzen en els elèctrodes”, hi afig.

El lliurament del premi, dins dels actes del Dia de la Química per Sant Albert Magne, ha sigut presidida per la vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la UA, Nuria Grané; el tresorer de la Secció Territorial d’Alacant de la RSEQ, Francisco Foubelo, en representació del president de la Secció Territorial, Miguel Yus; el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras; i el director de Secretariat d’Investigació de la UA, Juan Mora.

 

Química del whisky

Previ a aquest acte, en la mateixa sala de juntes de la Facultat de Ciències, s’ha pogut gaudir de la conferència “Sobre la química del whisky y la parte de los ángeles" del catedràtic del Departament d’Enginyeria Química de la UA, Juan C. García, i també d’un tast de whisky fet per Carlos Magdaleno de l’establiment Cava Benito d’Andorra.

Així mateix, a les 13 hores, s’han conegut els guanyadors de les competicions esportives i del Concurs de Fotografia Sant Albert Magne 2016. En concret, en la modalitat de fotografia científica, han sigut premiades "Fluorescencia Sumergida" de Rafael Bonete, i "Combustión festera" de Adrián Maturano. I, en la categoria naturalesa i medi ambient, “Latidos de arenisca” d’Olga Sánchez, i "Rezo al sol" d’Isabel López.

 

Graduació

Aquesta vesprada continua la programació al voltant de Sant Albert Magne, patró de Ciències, a les 19 hores en el Paranimf, amb la graduació de 135 estudiants de les diferents titulacions que s’imparteixen a la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. La lliçó magistral, a càrrec de la professora del Departament de Física Aplicada de la UA, Isabel Abril, té com a títol “Hadronterapia: haces de iones contra el cáncer”.

L’acte estarà presidit per Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació; Luis Gras, degà de la Facultat de Ciències; Magdalena García, secretària de la Facultat; Sergio Molina, coordinador de Qualitat; i Rosa María Martínez, coordinadora Pràctiques en Empresa.

 

Notícies relacionades

Química i whisky commemoren Sant Albert Magne, patró de Ciències

"Limitar la nostra dependència energètica del carbó i els hidrocarburs", mesura contra l’emissió de CO2 i gasos tòxics

Alacant entra en Declinació zero aquest dimecres

Arranquen els actes de la Facultat de Ciències de la UA entorn de Sant Albert Magne 2016

 

1erPremio_Cientifica
1erPremio_Naturalesa
2doPremio_Cientifica
2doPremio_Naturalesa

Fotografies guanyadores del Concurs de Fotografia Sant Albert Magne 2016

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464