Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura l'aula de pràctiques de Criminologia

Mil dos-cents alumnes cursen cada any les assignatures que utilitzaran les noves instal·lacions que aposten per l’aplicació pràctica del coneixement

Hi ha tots els mitjans necessaris per a fer tot tipus de proves forenses, des d’un espai configurable, els instruments i la tecnologia necessaris

 

Alacant. Divendres 7 d'octubre de 2016

La Universitat d’Alacant ha inaugurat aquest divendres, 7 d’octubre, la nova aula de pràctiques de Criminologia, un espai dissenyat i pensat perquè l’alumnat puga fer tot tipus de proves forenses en l’etapa formativa.

Aquest nou espai obri les portes amb l’aval del doctor Fernando Rodes, professor de la Universitat d’Alacant i cap de servei de la Clínica Mèdicoforense de l’Institut de Medicina Legal d’Alacant, qui ha assenyalat durant la inauguració que “aquest espai permetrà que l’alumnat pose en pràctica els coneixements teòrics i que ho faça en un aula amb tot el necessari per a això. Un aula còmoda, configurable, que ens permeta espai per a simular l’aixecament d’un cadàver, per exemple”.

El degà de la facultat de Dret, Pedro Femenía, ha destacat que “l’aula té tot el necessari per a dur a terme la seua comesa, la formació pràctica de l’alumnat, però és que part del material és del mateix Fernando Rodes, que l’ha cedit perquè servisca per a aquesta formació”.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat l’aposta de la Universitat d’Alacant per aquest tipus d’aules pràctiques que “serveixen per a afavorir l’aplicació pràctica del coneixement, i permeten a l’alumnat una formació pràctica millor. Una aposta que té precedents, com la sala de judicis de Dret o l’aula de Cartografia”.

L’alumnat podrà fer a l’aula de pràctiques de Criminologia, pràctiques sobre restes òssies humans i d’animals, pèls i cabells, fibres, empremtes dactilars, indicis criminalístics, perfil psicogeogràfic del delinqüent, anàlisi de l’escena del crim, entre d’altres proves.

La nova aula de pràctiques que acull la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant donarà cobertura a diferents assignatures del màster universitari en Investigació Criminal i Ciències Forenses; grau en Dret i Criminologia; i del grau de Criminologia.

L’aula es troba adaptada per a les necessitats que requereixen les pràctiques que hi cal fer i té, a més d’un ordinador, projector, pantalla i lavabo amb aigua corrent, microscopis, lupes binoculars, peces anatòmiques en silicona de diferents parts de l’esquelet i de diferents animals, material forense com un esquelet humà de silicona o aparells de mesura com taules osteomètriques, mandibulòmetres, calibradors, goniòmetres, craniòfor, lupes, cintes mètriques, compàs d’espessor, etc.

 

INAUGURACION_AULA_CRIMINOLOGIA1
INAUGURACION_AULA_CRIMINOLOGIA2
INAUGURACION_AULA_CRIMINOLOGIA3
INAUGURACION_AULA_CRIMINOLOGIA4
INAUGURACION_AULA_CRIMINOLOGIA5
INAUGURACION_AULA_CRIMINOLOGIA6

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464