Saltar apartados

Espido Freire imparteix una classe magistral a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

L’escriptora guanyadora del Premi Planeta parlarà sobre com sobreviure entre persones tòxiques des d’una perspectiva literària

 

Alacant, dimarts 11 d'octubre de 2016

L’escriptora Espido Freire, guanyadora del Premi Planeta, impartirà una classe magistral a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) el pròxim divendres 14 d’octubre a les 19:30 hores. Freire ensenyarà als assistents a bregar amb la gent tòxica que hi ha en les nostres vides a través d’ensenyaments extrets de llegendes, contes i personals literaris, a més de la mitologia o la religió. Des d’aquesta interessant perspectiva Espido Freire titula aquesta xarrada amb el títol del seu llibre “Los malos del cuento: cómo sobrevivir entre personas tóxicas”, en el qual l’escriptora aprofundeix en aquest tema. Freire serà presentada per Jorge Olcina, director de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 

Espido_FreireLIBRO1

Los malos del cuento: cómo sobrevivir entre personas tóxicas (2013)

Ogres, bruixes, vampirs, homes llop i madrastres. Ens envolten diàriament; es troben en la nostra família, entre els amors que vivim, en l’oficina, al final de cada carrer. El que ocorre és que ja no els cataloguem com a tals: preferim parlar de manipuladors, de psicòpates, de famílies disfuncionals, o fins i tot de traumes o complexos. Vivim en el més aterridor i llarg conte de fades que pogueren imaginar els germans Grimm, o el Perrault més cru. Aquest llibre pretén parlar de les persones i les relacions nocives més freqüents, de la possibilitat de detectar-los, i de com escapar-ne, i pretén fer-ho amb l’ajuda dels exemples més antics que hi ha: homes llop, vampirs, bruixes i madrastres, arquetips tots aquests que representen la maldat que habita al nostre al voltant.

Espido_Freire2

Espido Freire

Espido Freire (Bilbao, 1974) va debutar com a escriptora amb Irlanda (1998), novel·la que va tenir una esplèndida acollida per la crítica i va ser guardonada amb el Premi Millepage, atorgat pels llibreters francesos a la novel·la revelació estrangera. L’any 1999 va aparèixer Donde siempre es octubre i sis mesos més tard es convertia en la guanyadora més jove del Premi Planeta amb l’obra Melocotones helados (1999). Les altres novel·les que té són Diabulus in musica (2001), Nos espera la noche (2003) i Soria Moria (guanyadora del premi Ateneo de Sevilla 2007), La diosa del pubis azul (2005) i l’última novel·la, La Flor del Norte (2011). És autora, a més, de col·leccions de contes, una novel·la juvenil i un llibre de poemes. La crítica l’ha reconeguda com una de les veus més interessants de la narrativa espanyola.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464