Saltar apartados

L'escriptora Laura Freixas comença a Alacant el "Dia de les escriptores" amb una conferència a la UA

La Biblioteca Nacional lidera aquesta iniciativa, que tindrà lloc per primera vegada el dilluns 17 d’octubre

L’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere (IUIEG) organitza la proposta, a la qual s’uneix la Biblioteca Universitària

 

Cartell_LauraFreixasAlacant. 14 d'octubre de 2016

“De cómo quise ser escritor, pero me convertí en escritora”. Amb aquest títol es presentarà, el dilluns 17 d’octubre a les 10 hores a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres III de la Universitat d’Alacant, Laura Freixas, amb motiu de la celebració “Dia de les escriptores”, el dilluns 17 d’octubre.

El “Dia de les escriptores” és una iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i l’Associació Clàssiques i Modernes per a la igualtat de gènere en la cultura; proposta a la qual s’han sumat altres organismes, com és el cas de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la Universitat d’Alacant (IUIEG). Es tracta d’una nova iniciativa, que naix amb vocació de fer-se cada any, i cerca reivindicar la labor i la trajectòria de les escriptores tantes vegades relegades a un segon pla al llarg de la història. La data escollida és deguda al fet que és el primer dilluns següent a la festivitat de Teresa de Jesús, que es commemora el 15 d’octubre. Laura Freixas és, a més d’escriptora, presidenta de l’Associació de Clàssiques i Modernes; ha sigut també editora, crítica literària i traductora.

La Biblioteca Universitària s’ha sumat a les iniciatives de la Biblioteca Nacional d’Espanya i de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere (IUIEG) de la UA per a commemorar el dia de les escriptores. Des del dia 17 i fins al 21 d’octubre en la primera planta de la Biblioteca de Filosofia i Lletres es pot visitar una variada mostra bibliogràfica d’autores espanyoles.

L’escriptora continuarà la celebració a Madrid, a la Biblioteca Nacional, on participarà en la lectura en veu alta, per part d’escriptores, periodistes, actrius, actors, escriptors, etc., de fragments d’obres d’una trentena d’escriptores espanyoles i llatinoamericanes.

Col·labora la Comissió d’Igualtat-Observatori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464