Saltar apartados

El Museu Arqueològic Nacional acull la Jornada "20 anys de la Fundació universitària l'Alcúdia d'investigació arqueològica"

Els objectius són tractar l’estat actual de les investigacions a l’Alcúdia-Ilici i divulgar el jaciment arqueològic de la Universitat d’Alacant

 

MAN_Alcudia1
MAN_Alcudia2
MAN_Alcudia3
MAN_Alcudia4
MAN_Alcudia5

 

Alacant. 17 d’octubre del 2016

Amb motiu dels 20 anys que han passat des de la creació de la Fundació Universitària l’Alcúdia d’investigació arqueològica, el Museu Arqueològic Nacional (MAN) i la Universitat d’Alacant, amb el suport de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH), faran, el dimecres 19 d’octubre, una jornada en la qual tractaran l’estat actual de les investigacions a l’Alcúdia-Ilici i les actuacions desenvolupades per la Fundació i la Universitat per a donar a conèixer, conservar i posar en valor el passat, el present i el futur d’aquest important jaciment arqueològic.

La trobada científica sobre la Fundació l’Alcúdia-UA en el MAN el dimecres 19 és producte de l’interès comú de tots dos pel coneixement històric del nostre passat i la tutela dels vestigis materials d’aquest. A la recepció del director del MAN, Andrés Carretero Pérez, correspondran per part de la UA la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro Faure, juntament amb el director del Secretariat d’Investigació, Juan Mora Pastor; la directora de l’Institut d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric-INAPH i del Consell Científic de la Fundació, Sonia Gutiérrez Lloret; el gerent de la Universitat, Rafael Plà Penalva; i, per part de la Fundació, el director d’aqeusta Alejandro Ramos i les tècniques Mercedes Tendero i Ana Ronda.

La trobada començarà a les 17.00 hores amb una visita acadèmica comentada a les col·leccions d’Ilici-l’Alcúdia en el MAN, a càrrec d’ Ángeles Castellano Hernández, conservadora d’Antiguitats Gregues i Romanes; continuarà amb les intervencions de diversos experts. Concha Papí, tècnica de museus i autora d’un estudi sobre Aureliano Ibarra, titulat Aureliano Ibarra y La Alcudia. Una mirada a l’arqueologia del XIX editat per Publicacions UA, parlarà en “La colección Ibarra en el MAN”, adquirida pel MAN en 1891. Ibarra destaca per ser el principal estudiós de les antiguitats d’Ilici. Per part de la Fundació, Sonia Gutiérrez, Alejandro Ramos, Ana Ronda i Mercedes Tendero, repassaran la labor museogràfica i investigadora a l’Alcúdia des que es va incorporar a la UA.

La Fundació L’Alcúdia i el MAN comparteixen, a més, estrets vincles a través d’alguns dels patrons respectius, que ho són de les dues institucions. És el cas de Mauro Hernández Pérez, catedràtic de Prehistòria de la UA; Manuel Bendala Galán, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Madrid i Ricardo Olmos Romera, professor d’investigació del CSIC.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464