Saltar apartados

La UA se suma als actes de la SEM per a analitzar experiències de mobilitat i agricultura sostenible en entorns urbans

La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) té lloc cada any entre el 16 i el 22 de setembre

 

cartelSEMAlacant. Dimecres, 14 de setembre de 2016

La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) se celebra cada any entre el 16 i el 22 de setembre amb l'objectiu animar les administracions públiques a promoure el transport sostenible. Des del seu llançament, l'impacte de les SEM ha augmentat de manera constant, tant a Europa com a la resta del món. El 2014, per exemple, hi van participar més de dues mil ciutats de quaranta-quatre països, que van desenvolupar iniciatives centrades principalment en la gestió de la mobilitat, l'accessibilitat universal i el suport al desplaçament per mitjans no contaminants (a peu i amb bicicleta) o menys contaminants (transport públic).

En aquest marc, la Universitat d'Alacant se suma a les activitats organitzades al costat de la Plataforma Comarcal per la Mobilitat Sostenible de l’Alicantí (PCM) per a fer conèixer diferents experiències de mobilitat sostenible.

En concret, organitzat pel Departament de Sociologia II, se celebrarà des d'aquest divendres 16 al dimecres al 28 de setembre el curs Experiències de Mobilitat i Agricultura Sostenible en Entorns Urbans. L’objectiu és acostar a la població universitària i als responsables de gestió administrativa i política els problemes associats en termes d’empremta ecològica a la nostra manera de desplaçar-nos en la nostra vida quotidiana i a la forma d'alimentar-nos. Algunes de les experiències alternatives que es presentaran es poden considerar sostenibles per les conseqüències que impliquen en la reducció de l'ús de combustibles fòssils i energia no renovable, a més de contribuir a tenir un entorn més sa, més integrat en el medi ambient urbà i més solidari.

D'altra banda, la Seu Ciutat d'Alacant acollirà el dijous 22 de setembre a les 20.30 hores el lliurament de premis Tub d’Escapament i Pedal. Aquests premis tenen la intenció de significar aquelles institucions o persones que hagen tingut un paper notori en matèria de mobilitat durant l'últim any a la nostra comarca.

La SEM culmina amb el Dia sense Cotxes, en el qual les ciutats i els pobles s'esforcen perquè els ciutadans deixen a banda el vehicle privat en els desplaçaments, com a mínim durant vint-i-quatre hores. En el cas de la Comunitat Valenciana, la proposta «Avui descansa el cotxe» és una idea de la Generalitat per a facilitar l'èxit del dia sense cotxes a les ciutats el 22 de setembre de 2016.

A més, la Universitat d'Alacant promou del 16 al 22 de setembre una campanya en xarxes socials amb l'hashtag #UAsostenible per a visibilizar desplaçaments sostenibles per a arribar al campus amb bici, en transport públic, compartint cotxe o caminant...

Programa complet SEM

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464