Saltar apartados

La Seu Universitària de Petrer presenta la nova programació d'activitats per als mesos d'octubre a desembre

 

23 de setembre de 2016

El coordinador de la Seu Universitària de Petrer, Pedro Payá, acompanyat pel regidor de Cultura de l'ajuntament de la localitat, Fernando Portillo, acaben de presentar en roda de premsa la nova programació d'activitats de la seu prevista per als mesos d'octubre a desembre de 2016. La proposta inclou un ampli ventall d'activitats, tant d'índole cultural com formativa, una programació pensada “per a donar resposta a totes les inquietuds de la ciutadania”, assegura Pedro Payá.

Programació fins a final d'any

La programació de la Seu de Petrer començarà amb el curs: “El llenguatge cinematogràfic segons els grans mestres", que tindrà lloc del 14 d'octubre al 23, als jardins de l'esplanada de Petrer. Una activitat coordinada per Pedro Payá, i dirigida a totes les persones interessades en l'anàlisi fílmica, en el coneixement del llenguatge cinematogràfic i en la història del cinema.

Dues exposicions seran les protagonistes dels mesos d'octubre i novembre: “Temps II: Llapis, paper i bombes, testimonis gràfics de la guerra total (1936-1939)”, del 14 al 30 d'octubre, a la Sala Vicente Poveda Juan. Centre Cultural, carrer de Sant Bartomeu, 5. Petrer, i, “Temps III: El final de la guerra. Repressió i exili”, de l'11 al 27 de novembre, al Forn Cultural, plaça de Francisco López Pina, s/n. Petrer. Es tracta d'una mostra composta per divuit plafons explicatius, a més de divers material imprès que ha intentat recollir com es va desenvolupar aquest procés a la província d'Alacant, amb imatges i documents procedents de nombroses localitats per a conèixer més bé aquesta etapa del segle XX.

Del 21 d'octubre al 19 de novembre començarà el cicle de conferències Poesia: Llenguatge Universal, que tindrà lloc al Forn Cultural, plaça de Francisco López Pina, s/n, i comptarà en la seua sessió inaugural, el divendres 21 d'octubre, a les 20.30 hores, amb un recital de poesia i guitarra clàssica protagonitzat per Sacra Leal (poeta) i Pepe Payá, (guitarrista) amb una selecció de poemes del poeta jueu Itsjok Katzenelson, el palestí Mahmud Darwiz, Pablo Neruda i Miguel Hernández. El cicle aborda el lloc de la poesia en les cultures jueva, llatina i àrab. El cant a la pau, la solidaritat, l'amor, la denúncia de la guerra, la derrota i l'exili, els perseguits i refugiats apareixen com una temàtica universal i de trobada entre cultures.

I finalment, el 10 de desembre, a les 20 hores, al Teatre Cervantes de Petrer, carrer de Gabriel Payá, 14, s'oferirà la representació teatral La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres, un espectacle de creació col·lectiva amb textos d'Angélica Liddell, dirigida per Iván Jiménez i representada per l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, que la Seu Universitària de Petrer organitza dins dels actes amb motiu del dia de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

Llenguatge_cinematografico
Cartell_Petrer3b
Poesia_Petrer

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464