Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'erigeix com a primera mecenes del Projecte d'investigació arqueològica a l'Alcúdia

 

Alcudia1b Alcudia2c

 

Alacant. 21 de setembre del 2016

El Vicerectorat d’Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant, dins del Programa Propi per al Foment de la I+D+I en la Universitat d’Alacant 2016, acaba de resoldre les ajudes per a la realització de projectes d’investigació arqueològica a l’Alcúdia, i es converteix així en la primera mecenes del jaciment arqueològic il·licità.

La comissió, reunida el passat dia 15 de setembre, ha resolt concedir ajudes amb l’objectiu d’estimular les tasques d’excavació i investigació arqueològica en el jaciment de l’Alcúdia, com indica l’Annex VIII de les bases. L’import total és de 45.000 euros i es repartirà entre quatre projectes presentats per personal docent i d’investigació (PDI). En concret, tres d’aquests estan orientats a excavar, i se’ls ha assignat una dotació econòmica de 14.000 euros a cadascun, i el quart s’enfoca a l’anàlisi de ceràmiques trobades en el jaciment i està sufragat amb 3.000 euros. Els projectes i els investigadors principals d’aquests són “Proyecto Domus: vivir en Illici” amb Sonia Gutiérrez Lloret al capdavant; “Arqueología y socialización del conocimiento en La Alcudia de Elche. Las Termas Orientales y áreas circundantes (ASTERO)”, dirigit per Jaime Molina Vidal; “Proyecto La Alcudia: investigación arqueológica interdisciplinar en el Sector 11” que lidera el professor José Uroz Sáez; i, finalment i destinat a l’estudi de les ceràmiques, “Caracterización de muestras de La Alcudia mediante técnicas no destructivas” de María del Mar Cerdán Sala. Els projectes tenen un termini d’execució de dotze mesos.

Previsiblement, el primer a començar serà el catedràtic José Uroz, qui excavarà a l’octubre pròxim, una vegada la Generalitat Valenciana concedisca els permisos oportuns.

L’acord marca un abans i un després en l’aposta de la Universitat d’Alacant, des del Vicerectorat d’Investigació i Transferència del Coneixement, per a impulsar la investigació i l’estudi del jaciment arqueològic, que enguany fa 20 anys com a Fundació Universitària d’Investigació Arqueològica, i també la determinació de posar en valor el patrimoni historicocultural amb la transferència del coneixement a la societat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464