Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lliurarà el Llorer d'Or a títol pòstum a Sixto Marco

El Consell de Govern aprova la concessió per a posar en valor el vincle del pintor amb la institució quan es compleix el centenari del seu naixement
LaurelOro_SixrtoMarco
Alacant. Dimecres, 28 de setembre de 2016

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha resolt aquest matí, per unanimitat, concedir el Llorer d'Or a títol pòstum a l'artista il·licità Sixto Marco. Amb aquesta distinció es reconeixen persones o institucions d'excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la recerca científica, de la docència, de la creació artística, de l'esport i de la solidaritat. En aquesta ocasió, tal com ha destacat la secretària General, Esther Algarra en la seua intervenció en el Consell, “la vinculació de Sixto Marco amb la nostra Universitat es remunta al 1999, quan ens vam sumar als actes d'homenatge pel seu nomenament com a Fill Predilecte d'Elx, lliurant-li nostra distinció honorífica en reconeixement a la seua dilatada tasca de salvaguarda del patrimoni cultural i per la seua continuada labor de mecenatge en benefici del Museu de la Universitat d'Alacant”.

Amb la celebració en 2016 del centenari del seu naixement, la UA ha volgut reforçar aquest vincle i tornar a destacar la vàlua d'aquest artista reconegut internacionalment “pel seu estil artístic propi en evolució constant” i pel seu ·excel·lent domini de gran varietat de tècniques en pintura i escultura”.

Auxiliar de notaria i futbolista en la seua joventut, cantor del Misteri d’Elx durant vint-i-cinc anys, pintor autodidacte des de la dècada dels cinquanta amb una apassionada trajectòria artística, va ser abans que res un ciutadà del carrer compromès amb multitud de somnis col·lectius. Va ser membre del Grup d'Elx, moviment considerat clau en la renovació plàstica valenciana de postguerra. Les seues obres són fàcils de reconèixer per la seua especial originalitat i un estil diferent i la seua variació il·limitada. Algunes de les seues obres es troben penjades en museus espanyols i de Nova York, Londres i París. Va ser un dels impulsors del Museu Municipal d'Art Contemporani.

 

Informe del rector

Durant el seu informe, el rector ha donat compte de l'estat de les obres del Parc Científic d'Alacant, que "s'estan realitzant dins de termini" i que s'espera que estiguen "finalitzades al principi de desembre". Segons el rector, actualment estan en fase de licitació la connexió dels dos campus i les urbanitzacions internes de diversos instituts. Es tracta, segons ha explicat, "d'obres menors que es durien a terme en terminis d'entre 20 i 30 dies".

Pel que fa a l'estat del finançament universitari, Palomar ha explicat que s'han renovat verbalment els acords ja existents amb la Generalitat Valenciana relatius a les transferències ordinàries i la recuperació del deute. A més, s'han iniciat les negociacions per a engegar la carrera professional dels funcionaris i el reconeixement de la carrera del PDI. Segons el rector, els equips econòmics de les conselleries d'Economia i Educació i els de les diferents universitats públiques ja estan treballant conjuntament per a acabar de definir la materialització d'aquests acords.

Finalment, el rector ha informat que el TSJ ha retirat la suspensió relativa a la materialització de les beques estudiantils i a les pràctiques d'estudiants de les universitats privades en hospitals públics. El rector ha manifestat la seua satisfacció en aquest sentit, ja que la UA s'havia personat en disset causes relatives a aquests temes "per l'interès legítim dels nostres estudiants".

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464