Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta els seus esportistes federats

300 esportistes de 16 equips federats representaran la Universitat d’Alacant en competicions regionals i nacionals durant la temporada 2016/2017 en nou disciplines esportives

Per primera vegada, aquest acte de presentació ha inclòs un reconeixement als esportistes de la UA que han obtingut medalla en les competicions universitàries durant el passat curs acadèmic 2015/2016

 

Deportistas_Federados_UA_2016-2017
Medallistas_deporteUA _NoFederado201-2016

Esportistes Federats UA 2016-2017

Medallistes deporte UA no federat 2015-2016

 

Alacant, divendres 30 de setembre del 2016

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí els seus esportistes federats que representaran la institució en les competicions regionals i nacionals d’aquesta temporada 2016/2017, amb un acte multitudinari que ha reunit 150 esportistes aproximadament, del total de 300 federats que hi ha enguany, a més d’entrenadors, patrocinadors i personal de la comunitat universitària. Aquest esdeveniment forma part dels actes de Benvinguda a la UA 2016.

Per primera vegada aquest acte de presentació ha inclòs també un reconeixement als esportistes de la UA que han obtingut medalla en les competicions universitàries (no federades) durant el passat curs acadèmic 2015/2016. En aquest apartat s’inclouen el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari Comunitat valenciana (CADU) i el Campionat d’Espanya Universitari (CEU):

CADU: El curs passat van participar 191 esportistes de la UA que van competir en 26 modalitats d’esport individual i de parella. Destaca el medaller obtingut pels esportistes de la UA en el CADU amb un total de 69 medalles obtingudes: 23 d’or, 23 de planta i 23 de bronze; fet que posa de manifest l’alt nivell dels esportistes de la UA també en esport no federat. Per equips, van participar 226 esportistes i van quedar campions els equips de bàsquet masculí, handbol masculí, futbol sala femení i subcampiones, l’equip de voleibol femení.

CEU: Van participar en aquesta competició 125 esportistes de la UA en 17 modalitats, on van obtenir 14 medalles: 4 d’or, 5 de plata i 5 de bronze.

Després del reconeixement als medallistes de les competicions universitàries no federades, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, Mónica Martí, vicepresidenta de la Fundació General de la UA i vicerectora de Planificació Econòmica, i Dari Escandell, director del Secretariat de Promoció Esportiva, han donat la benvinguda i presentat els esportistes federats que representaran la UA el pròxim curs acadèmic amb els equips següents: futbol masculí; futbol sala femení; rem femení i masculí; rugbi femení, rugbi masculí i masculí juvenil; taekwondo; triatló; voleibol femení i femení juvenil; voleibol de platja; i orientació, a més de l’equip de mitja marató en promoció esportiva. També formen part de l’esport federat de la UA els equips conveniats bàsquet femení UA-BF SANT BLAS i Bàsquet masculí UA-Fundació Lucentum.

Carles Cortés ha dirigit unes paraules als assistents on ha posat l’accent en l’aposta ferma de la Universitat d’Alacant per l’esport universitari com un valor afegit per a la formació integral dels estudiants. Amb aquest objectiu, el vicerector ha destacat la consolidació de la Secció Esportiva UA, integrada pels equips federats i la creació dels quals "persegueix millorar les condicions dels nostres i les nostres esportistes, com també la captació de nous patrocinadors", ha assegurat. Per a finalitzar la intervenció Cortés ha ressaltat el desig que té que "la família universitària d’esportistes seguisca creixent” i ha agraït l’esforç i els resultats obtinguts pels esportistes de la UA durant el curs acadèmic passat. El vicerector Carles Cortés i el director del Secretariat de Promoció Esportiva, Dari Escandell, han reiterat el compromís de suport ferm a l’esport de la Universitat i han presentat els 15 equips federats i a l’equip de promoció esportiva de mitja marató.

Cristina Gandia (rem), Mónica Castillo (futbol sala femení) i Pablo Pérez (voleibol de platja), han dirigit unes paraules als assistents com a representants dels esportistes, en les quals han desgranat les seues experiències esportives i han coincidit a destacar l’aportació positiva de l’esport universitari en les seues vides.

L’acte ha finalitzat amb la projecció del nou vídeo promocional de l’equip de futbol sala femení i el vídeo de la Secció Esportiva de la UA, tots dos realitzats per Paco Mójica.

 

ANNEX-SECCIÓ ESPORTIVA UNIVERSITAT D’ALACANT

La Secció Esportiva Universitat d’Alacant té actualment 9 seccions federades: futbol masculí; futbol sala femení; rem; rugbi; taekwondo; voleibol femení; orientació; triatló i voleibol de platja.

EQUIPS FEDERATS TEMPORADA 2016/2017

· FUTBOL masculí (Preferent). Va ascendir a Preferent la temporada 2013/2014, màxima categoria de caràcter autonòmic, i preludi de la 3a Divisió. L’equip va acabar 5è en la classificació de 2015/2016.

· FUTBOL SALA femení (1a Divisió). Màxima categoria nacional femenina Dirigit per Carlos Navarro. La temporada 2015/2016 va mantenir per 4t any consecutiu el 4t lloc en la classificació. Es va classificar per a la Copa d’Espanya de Futbol Sala Femení.

· ORIENTACIÓ (Divisió d’Honor). Equip en 1a Divisió d’Honor de la Federació Espanyola d’Orientació, màxima categoria nacional, amb proves per tot el territori.

· REM masculí, femení (Lliga Autonòmica i Campionat d’Espanya)

- Palmarès de l’equip femení: Campionat Autonòmic de Fons (3a) i Campionat d’Espanya de Rem de Banc Fix (4a)

- Palmarès de l’equip masculí: Lliga SUMA de Yolas (3a), Campionat Autonòmic de Yolas (3a)

A manera individual, l’esportista Cristina Gandía García: Campiona del Món de Rem Indoor (Boston - febrer 2016) categoria pes lleuger. A més, va batre tres rècords del món en quatre dies: rècord de 100 km tàndem mixt 30-39 anys, pes lleuger, juntament amb Luis Amallobieta (Getxo), i individualment el record d’1 minut amb una marca de 322 metres i el rècord de 100 metres en 18’1 segons.

·

RUGBI femení (Lliga Autonòmica)

· RUGBI masculí sènior i juvenil (Lliga Autonòmica)

· TAEKWONDO (Campionat Autonòmic i Campionat Nacional)

Categoria Pumse: Campions d’Espanya per clubs i finalistes Campionat d’Espanya federacions.

Categoria Combat: En la copa de campions de la Comunitat Valenciana, Manuel Limorte i Darío Lisón van aconseguir l’or i David Garrido la plata.

· TRIATLÓ (Lliga autonòmica i Campionat d’Espanya Elit)

Tercera posició per equips en el Campionat d’Espanya de triatló olímpic; campió de la Copa del Rei i campió d’Espanya de triatló per relleus (per segon any consecutiu); subcampions de la Comunitat Valenciana de duatló i campió individual, Roberto Sánchez Mantecón; campions del triatló nacional Villa de Fuente Álamo per equips i individual Jesús Gomar, entre uns altres.

· VOLEIBOL femení sènior i juvenil (1a Divisió Nacional-Grup C / 2a Autonòmica)

Sènior: Va acabar en 5a posició del seu grup

Juvenil: Van acabar la temporada invictes i campiones de grup. En la fase final d’ascens van quedar 3a, i van aconseguir l’ascens a primera divisió autonòmica.

· VOLEIBOL DE PLATJA (Circuit Nacional Madison i Campionat d’Espanya Absolut) Pablo Pérez va aconseguir la 5a posició en el campionat d’Europa de voleibol de platja sub18; Competició d’hivern de voleibol de platja, Ferran Espriu i Daniel Moreno obtenen el 2n lloc, Javier Horta i Hugo Rojas 3r i Pablo Pérez i Roberto Sanfélix 4t; Competició d’estiu: Daniel Moreno aconsegueix el 1r lloc en sènior i en sub19, 1r lloc per a l’equip de la Universitat d’Alacant.

· MITJA MARATÓ (promoció esportiva)

 

· EQUIPS CONVENIADOS:

· Bàsquet masculí: UA – Fundació Lucentum. Lliga valenciana i primera nacional.

· Bàsquet femení UA-BF SANT BLAI

 

Equips filials de la UA:

· Futbol masculí: Sporting Plaça d’Alger (SPA), juga a 2a regional.

· Futbol sala femení: Xaloc FS i Ibi FutSal

 

A més la UA té un conveni de col·laboració per a la promoció esportiva amb l’equip d’hoquei herba “Atlètic Sant Vicent” i el de bàsquet femení “Adesavi”

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464