Saltar apartados

La Seu Universitària de la Marina acull la segona reunió de la comissió tècnica per a aplicar la Llei de memòria històrica a la Comunitat Valenciana

 

Alacant, 8 de setembre de 2016

El Comitè Tècnic d'Experts que analitza la retirada de vestigis de la Guerra Civil i de la dictadura a la Comunitat Valenciana tindrà el dijous 9 de setembre, a les 10.45 hores, a Sala Noble de la seu universitària de Benissa (c/ de la Puríssima, 57-59), la seua segona reunió de treball a la Seu Universitària de la Marina. 

Durant aquesta reunió es valorarà la retirada de vestigis de la Guerra Civil i de la dictadura a la Comunitat Valenciana i dels supòsits determinants d'excepcionalitat, tal com disposa la Resolució de 14 de març de 2016, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques. 

Aquesta comissió ha elaborat, en l'àmbit valencià, un catàleg de vestigis relatius a la Guerra Civil i a la dictadura, d'acord amb la informació que han facilitat entitats i associacions locals. La finalitat última d'aquest catàleg és complir el que disposa la Llei 52/2007, de 26 de desembre, que obliga explícitament les administracions a retirar els símbols del franquisme. 

La inclusió o no de determinats vestigis en el catàleg, segons els experts, no és una tasca senzilla de determinar per a les diferents administracions competents, com tampoc ho és la decisió de retirar-los o mantenir-los, atenent a circumstàncies de significat històric, valor artístic o artisticoreligiós, o per criteris tècnics.

El comitè està coordinat pel director general de Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, José García, i entre els vocals hi ha el catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant, José Miguel Santacreu, i docents de la Universitat de València, com la catedràtica d'Història Contemporània, Ana Aguado; la professora titular d'Història de l'Art, Esther Alba; la professora de Filosofia del Dret i membre de l'Institut de Drets Humans Cristina Pascual, i el professor d'Història del Dret Pascual Marzal. També en són membres el coordinador tècnic de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Eugenio de Manuel; la catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat Jaume I Rosa Monlleó, i el membre del Consell Valencià de Cultura, Vicente Muñoz.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464