Saltar apartados

La producció de videojocs o la recerca en el món digital, propostes de noves eixides professionals en les II Jornades del Grau en Història de la Universitat d'Alacant

La Facultat de Filosofia i Lletres acull la trobada els dies 4 al 10 d'abril

Mentre que els Estats Units decideixen abandonar la política de prevenció del canvi climàtic, els estudis d’aquesta disciplina esdevenen imprescindibles per a preveure solucions per al futur de la societat

 

Cartell_JornadaCulturalAlacant. 3 d'abril de 2017

Per a fer conèixer les noves orientacions laborals i els perfils de recerca més nous, comencen en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant les II Jornades del Grau en Història, «Noves eixides professionals i línies de recerca en història». Des del dia 4 i fins al 10 d'abril pròxim, l'activitat es dirigeix als estudiants d'Història, al professorat i als aficionats a la història en general que vulguen conèixer les noves eixides professionals i línies de recerca en història.

En les jornades participen ponents de la UA i d'altres universitats espanyoles, els quals tractaran temes que abasten un ampli ventall de qüestions heterogènies.

La recerca en el món digital, amb una visió de les noves orientacions en l'univers digital, oferida per Manuel Gozalbes del museu de Prehistòria de València, és un dels exemples d'orientacions professionals. Una eixida professional de futur és el món dels videojocs, sector d'oci amb facturacions en les seues grans produccions que superen els ingressos de les pel·lícules més taquilleres de Hollywood, a més del suggeridor sector de la producció del joc indie, que requereix una modesta empresa i pocs recursos econòmics. D'aquesta interessant eixida professional per als diplomats en Història, en el camp dels jocs d'estratègia amb ambientació històrica, dissertarà el professor de la Universitat de Múrcia Juan Francisco Jiménez Alcázar. Jiménez Alcázar és un expert de reconegut prestigi internacional en el camp de la història i els videojocs, amb presència habitual a les universitats americanes i que ha treballat d'assessor per a les principals empreses del sector dels videojocs.

Un altre dels camps científics de gran utilitat social, ja que permet, a través del coneixement de les alteracions catastròfiques del clima, preveure solucions per al futur, és la línia de recerca del professor Armando Alberola Romá, que impartirà una conferència. Alberola és reconegut especialista en història del clima a escala internacional, en una de les línies de recerca més suggeridores en el camp de la ciència històrica i que, en el llibre de recent aparició Manifesto por la Historia, ha sigut inclosa en els perfils de recerca històrics més innovadors, per a analitzar des de la llarga durada, l'evolució històrica del clima i els desastres, riscos i conflictes socials derivats de les alteracions climàtiques. La recent decisió dels EUA d'abandonar la política de prevenció del canvi climàtic converteix aquesta disciplina en imprescindible per a la societat.

Les eixides professionals per als diplomats en Història seran abordades per José Luís Rodríguez Jiménez de la Universitat Rey Juan Carlos.

La prehistòria i l'arqueologia són tractades en les conferències de les professores Victoria Amorós Ruíz i Virginia Barciela González, que tractaran de les noves tecnologies de recerca en el camp de l'arqueologia i en la prehistòria.

Una altra les ponències de rellevància serà impartida per la directora de l'Arxiu de la Democràcia, la professora de la UA Mercedes Guijarro. Els arxius representen per als estudiants d'Història una eixida professional destacada i un dels espais imprescindibles per a la recerca històrica. L'Arxiu de la Democràcia de la UA ha esdevingut un dels referents de recerca rellevants per a l'estudi de la transició de la dictadura a la democràcia a Espanya.

Els llocs de celebració són la sala de graus, l’aula magna i l’aula 4 de Geografia i Història de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464