Saltar apartados

La Universitat d'Alacant parla de violència de gènere en adolescents, assetjament escolar i agressions filioparentals

Les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència tindran la presència del prestigiós investigador Laurent Mucchielli, director de l’Observatori Regional de la Delinqüència i dels Contextos Socials de la Universitat d’Aix-Marsella

 

Sociologia_violencia1

Alacant. Dimecres, 5 d’abril de 2017

Cada vegada més l’interès i la preocupació per la violència exercida per adolescents a les seues parelles, pares i companys de classe és més gran. Per a analitzar causes i conductes, divendres que ve 7 d’abril a la sala de graus de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant, tindran lloc les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència dedicades, en aquesta ocasió, a la violència interpersonal dels joves.

Laurent_Mucchielli2

Enguany, la trobada tindrà la presència del prestigiós investigador francès Laurent Mucchielli, director de l’Observatori Regional de la Delinqüència i dels Contextos Socials de la Universitat d’Aix-Marsella, per a tractar, des d’una perspectiva sociològica, l’evolució i la realitat de la violència interpersonal dels joves en les societats europees.

A més, tindrà lloc una taula redona en la qual es presentaran d’una forma específica diferents manifestacions de violència juvenil. En concret, participaran la doctoranda sobre violència de gènere en la Universitat de Santiago de Compostel·la, María Castro, que tractarà la “V Violencia en parejas adolescentes: conductas frecuentes y mecanismos de reacción”; el professor, psicòleg i membre de la Fundació Diagrama, Jorge Héliz, que aportarà Experiencias en Violencia filio-parental (VFP) desde un centro de ejecución de medidas judiciales de menores”; i la sociòloga, educadora social i membre de l’Associació de Mediadors d’Alacant (AMA), Emma Sancho, que parlarà de “Acoso escolar: Intervención en la comunidad educativa a través de la metodología del Tercer Lado”.

Dirigides pel professor del Departament de Sociologia I de la Universitat d’Alacant, José Abdón Palma, les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència començaran a les 9.30 hores de la mà del degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA, Juan Luis Nicolau, la coordinadora de Centres i Programes de la Fundació Diagrama a Alacant, Encarnación Perea, i representants del Departament de Sociologia I.

La trobada, dirigida tant a estudiants com a professionals del sector i públic en general, és d’entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala de graus de la Facultat de Dret de la UA.

 

Notícia relacionada

I Jornades internacionals de Sociologia de la Violència: investigació, prevenció i intervenció en violència filioparental a la Universitat d’Alacant

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464