Saltar apartados

Torrevella acull la presentació del llibre "Arte, matemática y pensamiento visual"

 

Art_matematicaAlacant. Dimecres 5 d'abril de 2017

El divendres 7 d'abril a les 20.30 hores, la Societat Cultural Casino de Torrevella, carrer del Paseo Vista Alegre, 14, acollirà la presentació del llibre titulat Arte, matemática y pensamiento visual, de Juan Parera López, que impartirà una conferència relacionada amb la temàtica de l’obra.

L'acte, organitzat per la Seu Universitària de Torrevella, serà presentat per Juan Bernabé Meléndez, professor d'IES a Torrevella, i Joaquín Martínez Torregrosa, catedràtic de Didàctica de les Ciències Experimentals de la Universitat d'Alacant.

L'obra de Juan Parera destaca qüestions que es relacionen prenent com a base aspectes visuals, espacials i gràfics. En el primer capítol s'analitzen nexes entre les disciplines esmentades i es recorre breument l'evolució de l'art occidental en relació amb el desenvolupament científic i social. El segon capítol tracta sobre fisiologia de la visió, representacions mentals i cognició, amb èmfasi en el pensament visual espacial i la resolució de problemes. En els capítols següents es presenten articles de l'autor sobre temes de matemàtica i ciències naturals relacionats amb l'art i el gràfic. L'obra té una finalitat pedagògica a partir d'un enfocament artístic i cognitiu de les disciplines tractades.

Parera López és llicenciat en Física per la Universitat de l'Havana, Cuba, doctor en Ciències Físic Matemàtiques per Universitat de Sant Petersburg, Rússia, i màster en Ciències Socials i Pedagogia Universitat d'Estocolm, Suècia. La seua vida s'ha desenvolupat en l'àmbit acadèmic i ha produït diversos documentals sobre art, cultura i matemàtica.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464