Saltar apartados

La Fundació "Dones per Àfrica" obri la convocatòria del programa de beques per a estudiants i investigadores africanes

La Universitat d’Alacant col·labora en la iniciativa “Learn Àfrica” a través de beques de grau i postgrau

CONVENI_UA_MUJERESAFRICA_1

 

Alacant. Dimecres, 26 d'abril de 2017

La Fundació ha publicat en la pàgina web les beques que es podran ser sol·licitades fins al pròxim 15 de maig únicament a través del web, una iniciativa a la qual la Universitat d’Alacant s’ha sumat en aquesta edició a través de la concessió de beques de grau i doctorat destinades a estudiants i investigadores africanes a través del projecte “Learn Àfrica” de la Fundació Dones per Àfrica.

L’acord va ser rubricat el passat 30 de gener entre el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i la presidenta de la Fundació Dones per Àfrica, María Teresa Fernández de la Vega i en aquesta primera col·laboració ofereix una beca d’estudis de postgrau que consisteix en una beca d’un any d’estudis de màster i tres anys de doctorat.

Per al rector, aquest acord “s’emmarca perfectament en la filosofia de la Universitat d’Alacant i permetrà ajudar a formar-se a dones que produiran una gran retorn de coneixement, cultura i compromís”.

Dones per Àfrica té dos programes capdavanters, el d’universitats i el de dones investigadores sènior, "Elles investiguen", en la posada en marxa del qual va participar d’una manera decisiva la doctora honoris causa per la UA, María Blasco.

 

Learn Àfrica

Aquest Programa, impulsat per la Fundació Dones per Àfrica, va dirigit a fomentar la transferència de coneixement, l’intercanvi i la capacitació de les estudiants africanes de grau i post-grau a través de beques en les universitats espanyoles que col·laboren en aquesta iniciativa, com és el cas de la Universitat d’Alacant.

Gràcies a aquestes beques, les estudiants seleccionades poden complementar la formació universitària en el nostre país, i invertir després el que han après en benefici de les seues comunitats, i contribuir així a l’avanç de les societats africanes.

Les beques estan finançades per les universitats que participen en el programa –totes aquestes integrants de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE)–, i fan un viatge d’anada i tornada, matrícula i taxes acadèmiques, allotjament, manutenció i assegurança mèdica.

Els requisits per a accedir a aquestes beques són, ser dona i tenir la nacionalitat d’algun país africà, a més d’estar matriculada en una universitat africana o tenir un títol acadèmic universitari emès en un país africà. Per a les beques de postgrau es requereix el títol de grau. La titulació requerida pot variar en funció de la beca sol·licitada, com també complir els requisits específics previstos en cada programa de formació oferit.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464