Saltar apartados

La cinquena edició del Curs Internacional La Ciència Pren la Paraula en la UA evidencia l'aposta per la cultura científica

Divulgadors i investigadors científics com María Blasco, Daniel Torregrosa, José Pío Beltrán o Alberto Nájera López hi participen

Quimiofòbia, càncer i envelliment, transgènics, sectes 2.0, arqueologia fantàstica i marcians són alguns dels temes del curs

 

Cartell_ciènciaAlacant. 30 d'agost de 2017

La Universitat d’Alacant, conscient de la importància de la cultura científica i amb l’ànim de desentranyar falses creences, reprèn el Curs Internacional la Ciència Pren la Paraula: els Problemes Socials de les Pseudociències en l’Era de la Informació, ara en la seua cinquena edició. La catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant i divulgadora científica Isabel Abril, juntament amb José Manuel Gómez Soriano, de la UA, i Rafael García Molina de la Universitat de Múrcia, en són els organitzadors. Aquesta és la primera de les iniciatives per a fomentar i fer créixer la cultura científica entre la població. Es desenvoluparà en la UA els dies 6, 7 i 8 de setembre de 2017.

El curs inclou un ampli programa amb el qual pretén desmuntar mites sobre els transgènics, mòbils i wifis, extraterrestres i càncer a part de denunciar la mala praxi d’alguns professionals de la sanitat i xarlatans que intenten vendre remeis miraculosos per a qualsevol malaltia. A més, alerta de com algunes sectes estan utilitzant temes de salut per a enganyar la gent i obtenir adeptes als quals estafen impunement. També es tractaran els missatges alarmistes que moltes persones i empreses llancen referents a diversos productes químics; també sobre la importància de la divulgació, de la ciència mateix i com aquesta ha tingut un paper fonamental en les nostres vides. Amb aquests objectius, comptarà amb divulgadors i investigadors científics com Daniel Torregrosa, José Pío Beltrán, Alberto Nájera López o la doctora honoris causa per la UA i directora del CNIO, María Blasco Marhuenda.

La transversalitat del curs i els seus assistents afavoreixen la discussió i que es posen en comú conclusions, declara Isabel Abril.

Està plantejat per a professionals tant de ciències com de lletres, i inclou un temps de discussió després de cada conferència perquè tots els assistents puguen preguntar i donar la seua visió dels temes que es tracten. Es podrà fer de forma presencial, no presencial i no presencial en diferit, segons es trie en la pàgina d’inscripció de cursos d’estiu de la Universitat d’Alacant.

Patrocina la Càtedra Telefònica: Impacte de les Tecnologies del Llenguatge Humà en la Inclusió Social; el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües de la UA; l’Institut d’Estudis Catalans i ARP Societat per l’Avanç del Pensament Crític.

 

Notícies relacionades:

La Universitat d'Alacant lluita contra les pseudociencias en el V Curs Internacional La ciència pren la paraula

Torna a la Universitat d'Alacant el Curs Internacional "La Ciència pren la paraula: els problemes socials de les pseudociencias"

La Universitat d'Alacant desemmascara a les pseudociencias en el curs "La Ciència pren la paraula"

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464